U23: United 3-2 Derby

A Manchester United csapata ötgólos mérkõzésen 3-2-re legyõzte a Derby County együttesét.


A Manchester United fiataljai egy nagyon szórakoztató összecsapáson gyõzték le 3-2 arányban a Derby County együttesét a Premier League 2 keretein belül. Charles Vernam kétszer is egyenlített a vendégek számára, azonban Scott McTominay is kétszer talált be, a 85. percben a gyõztes találatot is megszerezve, míg Josh Harrop büntetõt értékesített.

A lehetõség, hogy az Old Trafford fényei alatt játszhatnak mérkõzést, hatalmas lökést adott a fiatalok számára, és a kezdetektõl õk léptek fel támadólag. Tíz perccel a mérkõzés kezdete után Joe Riley késztette védésre Henrick Ravas-t.

Harrop remekül játszott a szélen, Scott McTominay pedig beadásaiból egyet értékesített is fejjel közelrõl. Az ellenfél ugyan támadgatott, de jobbára az õ kapujuknál zajlottak az események. Harrop ismét próbálkozott, azonban most megpattanó lövését hárítani tudta a kapus.

A bal oldalon nagyon veszélyes támadások futottak, Riley beadása után ismét McTominay próbálkozott, azonban a jobb kapufát eltalálva lövése kifelé pattant. Nem sokkal ezután Ethan Hamilton készített elõ, McTominay azonban fölévágta a lehetõséget.

A Derby a 35. percben egyenlített, Emil Riis Jakobsen készítette elõ Vernam fejesgólját, Devonte Redmond ugyan próbálta kivágni a játékszert, de már a gólvonalat áthaladta, amikor ki tudta piszkálni a kapuból. Ez volt Vernam ötödik gólja a szezonban és ezzel ismét kezdõdhetett minden elölrõl.

 

 

 


Harrop az elsõ félidõ végén még próbált ismét elõnyhöz jutni, azonban ez már nem jött össze. A második félidõ elején Sadiq El Fitouri lapos beadását gyûjtötte be Ravas kapus, azonban a lehetõségek csak most kezdtek el jönni.

A Kosok majdnem megszerezték a vezetést, Vernam azonban melléfejelt. Warren Joyce taktikai módosítást hajtott végre, a visszatérõ Ro-Shaun Williams állhatott be, ami lendületet adott a csapatnak. Matthew Olosunde volt a másik játékos, aki a félidõben új erõre kapott, neki köszönhetõen tört be Harrop a büntetõterületen belülre, ahol Alex Cover felvágta, a bíró pedig a büntetõpontra mutatott. Harrop tökéletesen kivitelezett büntetõjével ismét elõnybe került a United.

A Derby nem adta fel, és újból elkezdett támadni. Gordon közel járt a gólhoz, azonban lövése fölé szállt, majd Cover lövése pattant meg és ment mellé. A csereként beálló Alefe Santos veszélyes beadása következett, Vernam pedig érkezett és ismét bevette Kieran O'Hara kapuját, ugyancsak fejjel.

A Unitedon nõtt a nyomás és kissé kétségbeesetten szaladtak a harmadik gól után, azonban próbálkozásaikat öt perccel a rendes játékidõ vége elõtt siker koronázta. Türelmes játék után a bal oldalra került ki a labda, Riley beadása megtalálta Olosundét, az amerikai továbbpasszolt McTominaynek, aki fordulásból belõtte a játékszert Ravas kapujába.

O'Hara az utolsó percekben kétszer is védte Jamie Hanson próbálkozásait, utóbbit egy szabadrúgás után, így két döntetlen után végre ismét három ponttal gazdagodtak a Vörös Ördögök.


Premier League 2 | Old Trafford | Gólszerzõk: McTominay 17,85 Harrop 67 (tizenegyes) | Vernam 35,74


United: O'Hara; El Fitouri, Tuanzebe, Poole, Riley, Scott (Williams 64), Redmond (Olosunde 58), McTominay, Harrop, Willock. Nem használt cserék: Moutha-Sebtaoui, Chong, Doughty.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!