Célkeresztben az ifjú titánok

A Manchester United a Northampton Townnal játszik a Ligakupában szerda este, Jose Mourinho pedig minden bizonnyal felforgatja majd csapatát a megszokottakhoz képest.


A Vörös Ördögök egy három vereségbõl álló sorozatot készülnek megszakítani és visszavergõdni magukat a helyes útra, de vajon mely fiatal játékosok juthatnak szóhoz és bizonyítási lehetõséghez a League One-ban szereplõ kiscsapat ellen?

 

Az alábbi cikkben 5 olyan fiatal tehetségrõl ejtett pár szót a Sky Sports, akik joggal várhatják a kezdõbe kerülést az esti találkozón.

 

 

Axel Tuanzebe

 

Bár elsõ tétmeccsen való szerepeltetése még nem történt meg, a 18 éves védõ, Tuanzebe még az elõtt bekerült a United elsõ keretébe – Louis van Gaal irányítása alatt -, hogy Cameron Bortwick-Jackson és Marcus Rashford ezt elmondhatta magáról a tavalyi szezonban.

 

 

Mourinho ugyancsak magasra taksálja a játékost. A portugál szakember dicsérõ szavakkal illette a nyári, Wigan elleni gyõztes felkészülési meccs (2-0) után is, annak ellenére is, hogy csak epizódszerepet kapott csereként.

 

"A lehetõség megvan benne, azonnal észrevehetõ” – mondta akkor. "Ti jobban ismeritek nálam, hiszen ti már évek óta szemmel tartjátok, de bárki számára elég lenne 10 perc is, hogy meglássa benne a potenciált.”

 

 

Tim Fosu-Mensah

 

Fosu-Mensah az utóbbi idõben kiesett a pixisbõl az elsõ csapatnál azok után, hogy Van Gaal alatt berobbant és sokszor kapta meg a lehetõséget. A holland utánpótlás válogatott sorozatos jó teljesítménnyel rukkolt elõ honfitársa irányítása alatt, Mourinhónál viszont még várat magára a szereplése, igaz augusztusban új szerzõdést kanyaríthatott alá.

 

 

Nagy reményekkel várhatja így, hogy esélyt kap a Northampton ellen. A magas tinédzser jobbára szélsõ védõként operált a tavalyi kiírásban, de védelem közepén, sõt, védekezõ középpályásként is képes jól játszani. A sokoldalúsága elõnyére válhat, hiszen Mourinho várhatóan sok változtatást fog eszközölni szerda este.

 

 

Sean Goss

 

A középpályás Gossra úgyszintén Van Gaal alatt irányult elõször nagyobb figyelem a Wolfsburg elleni Bajnokok Ligája találkozó során, ahol elsõ ízben foglalhatott helyet a kispadon. A 20 éves tehetség ugyan nem lépett aznap este a pályára, de a United akadémiáján amióta csak 2012-ben leszerzõdtették az Exetertõl, mély benyomást tett a szakmai dolgozók körében.

 

 

Gosst korábban Michael Carrickhez hasonlították, a fiatal játékos pedig el is ismerte, hogy a 35 esztendõs klasszis karakterével tud leginkább azonosulni: "Õ az egyik kedvenc játékosom az elsõ csapatnál és felnézek rá” – mondta. "Emellett úgy is akarok játszani, ahogyan õ. Osztogatni a labdát, megtartani azt, ha kell, és amennyire csak lehet, megpróbálni olvasni a játékot, amíg nálam van.”

 



Joe Riley

 

Riley az elõzõ szezonban mutatkozhatott be a Unitedben a Shrewsbury Town elleni FA-kupa meccsen, elõször pedig a Midtjylland elleni Európa Liga meccsen került a kezdõ tizenegybe. A 19 éves játékos szélsõként járta végig a United utánpótlás bázisának lépcsõfokait, de az utóbbi idõben szélsõ védõt faragtak belõle.

 

 

Riley nagy versengésben van az elsõ csapatba kerülést illetõen Mourinho kezei alatt, de magabiztosan állítja, hogy hasonló stílus felé fejlõdik a játéka, mint amelyet Luke Shaw is képvisel: "Ha megnézünk egy olyan játékost, mint Luke, folyamatosan elõretör és nyilvánvalóan egy nagyszerû balhátvéd” – fogalmazott. "Jó nézni, ahogy felfejlõdik a szélen, de emellett védekezik is. Szeretném ezeket beépíteni a játékomba.”

 

 

Regan Poole

 

Poole sokak figyelmét magára vonta teljesítményével, mióta 2015-ben az akadémiára érkezett a walesi Newport County csapatától. A magasra taksált védõ Van Gaaltól kapta meg elõször a „behívót” a Midtjylland ellen tavaly, és egyik korábbi edzõje a fiatal Rio Ferdinandhoz hasonlította.

 

 

Az U21-es walesi válogatott tagja júniusban töltötte be még csak a 18. életévét, de megvan rá az esély, hogy a Manchester United Watford ellen is látott igen komoly problémái védekezésben megnyithatják az ajtókat elõtte. Poole mindösszesen 16 éves és 94 napos volt, amikor a League Two-ban bemutatkozott a Newport County színeiben - egy villámgyors felemelkedés kezdeteként.


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!