Ki a United leggyorsabb fiatal játékosa?

Az egyik leggyorsabb fiatal játékos Ro-Shaun Williams személyében visszatért a Unitedbe a hétvégi, City elleni U18-as derbi során.


A City elleni 2-0-s vereség volt Williams elsõ találkozója a szezonban, miután sérülés miatt ki kellett hagynia a szezon elejét és így nem tudott építeni lenyûgözõ 2015/16-os szezonjára, ahol egészen odáig jutott, hogy a felnõtt csapatban kétszer is nevezték a cserék közé, elõször a West Ham elleni FA-kupa párharcon, majd a Liverpool elleni Európa-liga összecsapáson.

A középhátvéd a múlt szezon javát a bajnoki címet elhódító U21-es csapattal töltötte, és gyakorta lehettünk szemtanúi gyorsaságának és természetétõl fakadó atletikusságának - olyan tulajdonságok, melyek segítségével sokszor került a címlapokra az elmúlt években. 2014-ben Williams megdöntötte a Sale-ben található Ashton-on-Mersey iskolában a 100 méteres sprint rekordot, mely egy olimpai rekord volt, melyet 25 éve tartott az aranyérmes - és nagy United szurkoló - Darren Campbell.

Amikor a ManUtd.com nem régiben megkérdezte, vajon lecserélné-e a futballt futásra, így felelt: "Nem, soha. Sosem atletizáltam - ez csak a sportnapomon történt az iskolában. Sosem kellett ilyesmit csinálnom. Jobban szerettem a focit és egyfolytában azt játszottam fiatalkoromban."

 

 

 


Talán azt gondolnánk, hogy William középiskolás sprintrekordja alapján õ a leggyorsabb a Unitedben, azonban állítása szerint vannak a csapatban még nála gyorsabbak is.

"Leteszteltük a sebességünket és nagyon sok gyors játékos van a csapatban" - magyarázta.

"Tim [Fosu-Mensah] gyors, Axel [Tuanzebe] és Marcus [Rashford] - mindannyian nagyon gyorsak, nagyon erõs a verseny közöttünk. Az edzõteremben szoktunk versenyezni."

"Én lennék a leggyorsabb? [Nevet.] Nem, valószínûleg Tim a leggyorsabb."

Miután 90 percet szerepelt az U18-as csapatban vasárnap, Williams-nek nincs kétsége afelõl, hogy hamarosan ismét a Premier League 2-ben szerepel majd, és ott a jó szolgálatába állíthatja sebességét.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!