Carrick: Térjünk vissza a gyõzelmek útjára!

A Manchester United középpályása, Michael Carrick visszatérne a gyõzelmek útjára a Premier League-ben, miután szerdán a Northampton Town csapata ellen 3-1-es sikerhez segítette csapatát.


Carricket természetesen örömmel töltötte el, hogy nyolc hónap után elõször íratkozhatott fel a gólszerzõk közé, amint csapata megváltotta jegyét a Ligakupa következõ fordulójába.

"Jó érzés volt gólt szerezni" - mondta a mérkõzés után az MUTV-nek. "Nem sok gólt szerzek és mostanában egyet sem sikerült. Remek dolog volt szerezni egyet."

Annak ellenére, hogy Carrick már a 17. percben megszerezte a vezetést, nem volt sétagalopp a United számára a találkozó, a Northampton ugyanis a félidõ vége elõtt büntetõbõl egalizálni tudott. A középpályás elárulta, hogyan is érezték magukat, miután az elsõ félidõben adandó számos helyzetbõl nem tudták újból bevenni a vendéglátó kapuját.

"Frusztráltak voltunk a félidõben" - mondta. "Voltak kisebb dolgok, amiket el kellett volna végeznünk és a hanyag dolgokért megfizettünk. Kemény helyzetbe hoztuk magunkat."

"Azok az apró dolgok könnyen megváltoztathatók. De jó második félidõt tudhatunk magunkénak, lezártuk a mérkõzést és örömmel tölt el minket, hogy a következõ fordulóba jutottunk."

Carrick úgy érzi, középpályás társa, Ander Herrera nagyon nagy szerepet játszott a második félidei feljavulásban.

"Az egyéni teljesítmények segítettek át minket" - mondta Carrick. "Ander gólja egy fantasztikus lövés eredménye volt, és remek módja volt a 2-1-es vezetés megszerzésének. Jó helyzetbe hozott minket azzal a mérkõzés további részére."

 

 

 


A Unitednél a Ligakupa korai fordulóiban tapasztaltaktól eltérõen Jose Mourinho csapata a sok változtatás ellenére a Watford elleni mérkõzéshez képest is tele volt tapasztalt sztárokkal. Az egyetlen 20 év alatti kezdõjátékos Tim Fosu-Mensah volt.

"Gyakran ha sok változtatást eszközölsz, ígéretes fiatal játékosokkal töltöd meg a csapatod" - mondta Carrick. "Azonban ha a ma esti csapatot végignézed, jobbára elsõ csapatos játékosok léptek pályára. Úgy gondolom ez a menedzser akarata. Erõs csapatot szeretne a pályán és a mi keretünkben sok a jó játékos a felnõtt keretben."

"Játékosként olykor kihagysz mérkõzéseket. Készen kell állnod, amikor megkapod a lehetõséged és én ezt is szeretném tenni."

Carrick, akinek eddig mindössze egy Ligakupa aranyérme van a gyûjteményében, elmondta, mennyire szeretné megnyerni a Ligakupát a szezonban és általánosságban még több trófeát.

"Minden vágyam trófeákat nyerni" - mondta. "Ezért vagyunk itt és ezért játszom még mindig. A szezon elsõ napjától azt hangoztatjuk, hogy a végletekig kihívást akarunk jelenteni."

A Sixfields Stadiumban elért gyõzelem véget vetett a United három mérkõzésbõl álló vereség-sorozatának, és Carrick szeretné, ha ez a pozitív eredmény a bajnoki címvédõ Leicester City elleni hétvégi találkozón is folytatódna.

"Volt egy visszaesésünk a múlt héten" - ismerte el Carrick. "De ez nem fogja megpecsételni a szezonunkat. A lényeg, hogy hogyan reagálunk erre. Jól kezdtük az évet az elsõ három vagy négy meccsel, és szeretnék visszatérni a gyõzelem útjára. Ezt tettük ma este."

"Nagy mérkõzés áll elõttünk szombaton, és szeretnék visszaterelni a szezonunkat a megfelelõ útra. Szeretnénk a szezon végén is közel állni a tûzhöz."

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!