Rooney válasza a Unitedet kritizálóknak

Wayne Rooney válaszolt a Manchester Unitedet utóbbi idõben ért kritikákra, amikor részt vett a MUTV csütörtök esti mûsorában.


A Vörös Ördögök csapatkapitánya volt Anthony Crollaval és edzõjével, Joe Gallagherrel karöltve Helen Evans és David May vendége a Thursday Focus címû mûsorban, aki elismerte, pocsék nyolc napja volt a csapatnak, amikor sorozatban kikaptak a Manchester Citytõl, a Feyenoordtól és a Watfordtól.

 

Rooney úgy érzi, a média össztüze mindig együtt jár azzal, amikor egy csapatnak nem megy jól.

 

"Ilyen a futball szerintem. Nem nyertünk meg három mérkõzést, és természetesen már mindenki errõl beszél. Rossz hetünk volt, amikor egy nagyon rosszul sikerült 8 nap alatt 3 mérkõzést veszítettünk, de most nagyon fontos, hogy erre megfelelõen reagáljunk, és túltegyük magunkat ezen."

 

A formájával kapcsolatos intenzív véleményformálásokkal kapcsolatban így beszélt:

"Igen, azt gondolom, hogy ez az egész karrieremre jellemzõ volt - az utóbbi idõben egy kicsit gyakrabban, de ez is a futball velejárója. Én az edzõimre, a csapattársaimra és a hozzám közel álló emberekre hallgatok, arra nem igazán figyelek, hogy mit mond a többi ember, mert a mondanivalójuk többsége nem sok mindent ér."

 

"Koncentrálnom és keményen kell dolgoznom természetesen, és ezt is tettem egész karrierem során. Mindig keményen dolgoztam és minden tõlem telhetõt megtettem a csapatért."

 

"Mindezt karrierem során különbözõ posztokon játszva tettem meg. Úgy érzem, hogy bármely pozícióban megállnám a helyemet, de szerintem a menedzser elég tisztán közölte, hogy csatárként vagy a csatár mögötti pozícióban számít rám. Ahogyan azt korábban is elmondtam, nem csak én, hanem az egész csapat nagyon keményen dolgozik és odateszi magát. Volt egy rossz hetünk, de mindent megteszünk azért, hogy ezt jóvá tegyük."

 

 

Szerdán este kisorsolták a Ligakupa 4. fordulójának párosításait, amely "tökéletes" lehetõséget biztosít majd a városi rangadón elszenvedett vereségért való visszavágásra, hazai pályán ugyanis Pep Guardiola Cityje következik majd azután, hogy a Northampton Townt 3-1-el búcsúztatták a harmadik körben a Vörös Ördögök.

 

"Sikerült gyõzelmet aratnunk tegnap este, most pedig három hazai mérkõzésünk lesz mielõtt újra válogatott szünet következne, úgyhogy nagyon fontos, hogy mindegyiket megnyerjük és újra visszatérjünk a helyes útra" - tette hozzá.

 

"Alacsonyabb osztályú csapatok ellen mindig nagyon nehéz kupamérkõzést játszani. Ezekre általában idegenben kerül sor, és ilyenkor magasfokú koncentrációra van szükség és hogy mindent megtegyünk a gyõzelemért. Az elsõ félidõben irányítani tudtuk a mérkõzést, de az utolsó öt percében kihagyott a figyelmünk, és gólt kaptunk egy általuk értékesített büntetõbõl. A fordulást követõen újra kezünkben tartottuk a történéseket így megérdemelten arattunk gyõzelmet."

 

"Számomra ez [a City elleni - a szerk.] a tökéletes párosítás. A bajnokságban történtek után ez egy lehetõség lesz, hogy revansot vegyünk az akkori eredményért. Fantasztikus hangulat fog uralkodni. Szerintem a City 7-8 ezer szurkolóval képviselteti majd magát, tehát ez majd csak hozzátesz a dologhoz. Szerintem egy City elleni kupamérkõzés az Old Traffordon a lehetõ legtökéletesebb párosítás számunkra."

 

Rooney meggyõzõdéssel beszélt arról, hogy a United idén címekért lesz harcban, José Mourinho ugyanis keményen dolgozik a háttérben, hogy megtalálja a gyõztes formulát.

 

"Szerintem parádés munkát végez, mióta itt dolgozik."

 

"Rengeteg változás történt az edzésmunkában. Nagyon jó, felszabadult hangulatban telnek, és érdekes látni, miként készít fel minket taktikailag, milyen hozzáállást vár el, ezek pedig nagyon jó dolgok."

 

"Biztos vagyok benne, hogy talpra fogunk állni, és egyértelmûen harcban leszünk minden fronton ebben a szezonban a végsõ gyõzelemért."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!