Manchester United 4-1 Leicester City

A Vörös Ördögök kiütötték a Leicester City-t!


Jose Mourinho meghúzta azt, amit sokan vártak, a padra tette Wayne Rooney-t. Visszakerült a kezdõbe Jesse Lingard, Rooney helyére bekerült Juan Mata, Paul Pogba párja pedig ezúttal a Ligakupában remekül játszó Ander Herrera volt.

 

Jól kezdte a csapat a találkozót, az elsõ 10 perc szinte csak a Vörös Ördögökrõl szólt. Elõször Daley Blind - aki végre nem belsõ védõt, hanem bal bekket játszott - próbálkozott, de lövése kapu fölé szállt. Akárcsak Zlatan Ibrahimovic bombája is, aki Mata beadása után tüzelt.

 

A lassú kezdés után egy igen erõs 10 percet produkált a Leicester, többször is eljutottak a hazaiak tizenhatosáig. Ebben az idõben a manchesteriek szinte át sem lépték a félpályát, de túlélte a gárda ezt az idõszakot és amit a 20. perctõl mutatott a szünetig, az igazán meggyõzõre sikerült.

 

A 22. percben egy csodás támadás végén szögletet rúghatott Blind, beadását Chris Smalling 6 méterrõl bólintott a kapuba, minden védõt túlugrott, remekül ment fel a labdára, 1-0 a hazaiaknak!

 

 

Három perccel késõbb a második gól is jöhetett volna. A manchesteriek remek kontrát indítottak, Ibra rohant fel, áttette az érkezõ Rashfordnak, a fiatal csatár azonban túl nagy gólt akart lõni, ami nem sikerült, a labda földkörüli pályára állt.

 

Pillanatok teltek el, Rashford ismét lehetõséghez jutott. Ezúttal Mata beadását Pogba fejelte oda a csatárnak, aki a kapunak háttal próbált betalálni, de jó két métert tévedett.

 

A 27. percben ismét egy látványos támadást vezettek a hazaiak, a közönség Pogbát lövésre biztatta, a francia azonban zseniálisan ívelt Ibra mellkasára, a svéd labdalevétel után azonnal tüzelt, de kapu fölé lõtt.

 

Félóra után Pogba távolról indított el egy bombát, de Zieler kiszedte a jobb felsõbe tartó labdát.

 

Jose Mourinho csapata nyugodtnak, magabiztosnak tûnt, rengeteget passzolgattak a játékosok, próbálták altatni az ellenfelet, ami sikerült is, számtalan átadás után Mata iramodott meg jobbról, Pogbához passzolt, aki egybõl Lingardot játszotta meg. Az angol szélsõ nagyszerûen tálalt az üres területre befutó Mata elé, a spanyol támadó pedig 15 méterrõl kilõtte a jobb alsó sarkot, 2-0!

 

Három percet kellett várni az újabb gólra, Mata futott be megint üres területre, Blind azonnal neki tette a sarokrúgást, Mata az alapvonal mellõl egybõl centerezett, a kapu torkába berobbanó Rashford pedig nem hibázott, 3-0!

 

Már ez is szép eredménynek számított, de még nem volt vége. Két perccel késõbb Blind szögletét Pogba csúsztatta a hosszúba, amivel 4-0 lett az eredmény a szünet elõtt.

 

 

Ha 5-0, vagy 6-0 lett volna a félidõben az eredmény, a Leicester szurkolói akkor sem szólhattak volna semmit, mert simán benne lehetett volna bármelyik eredmény is, ha a hazaiak 1-2 helyzetben pontosabbak lettek volna a befejezéseknél.

 

Végre lendületes Manchester Unitedet láthattunk, amely magabiztos teljesítményt nyújtott az elsõ 45 percben. 

 

Fordulás után a United kissé visszavett a tempóból és a Leicesteren is látszott, hogy többet szeretne nyújtani. Ranieri cserélt is, lehozta két sztárját - Vardy, Mahrez - és helyükre küldte be Grayt és Kinget. Elõbbi hamar meghálálta menedzserének, hogy gondolt rá, az 59. percben hatalmas gólt tekert a bal felsõbe, ezzel szépítettek a vendégek.

 

A gól meghozta a leicesteriek éhségét, egyre több támadást vezettek és többet birtokolták a labdát is, mint elõtte, de csak elvétve tudtak komoly veszélyt okozni David De Gea kapuja elõtt.

 

Azért a manchesteriek sem ültek le teljesen, jobb szélen szép passzolgatás után Valencia gurított a második hullámban érkezõ Lingardhoz, a szélsõ egybõl lõtt, de nem talált kaput. A 66. percben ismét  Lingard volt a fõszereplõ, elsuhant a szélen, egy csel után Ibra elé tálalt, a svéd csatár azonban mellé lõtt, de azért, mert egy védõn megpattant a labda.

 

Ibra folyamatosan próbált betalálni, több lehetõsége is adódott még, de nem sikerült neki. Herrera is lövésre szánta el magát, de csúnyán kapu fölé küldte a játékszert.

 

A másik kapunál Gray dolgoztatta meg De Geát, aki látványos védéssel hárította a fiatal támadó tekerését.

 

Az utolsó 15 perc lassan csordogált, a csapatok már nem erõltették a támadásokat, a United passzolgatott, tartotta a labdát és végül - ha a bekapott gól miatt kis szépséghiba is akadt - magabiztos gyõzelmet aratott a regnáló bajnok felett.

 

 

Premier League, 6. forduló
Manchester United 4-1 Leicester City
Old Trafford, 75256 nézõ

 

Vezette: Mike Dean

 

United: De Gea; Valencia, Bailly, Smalling, Blind; Herrera, Pogba; Lingard(Carrick 78.), Mata(Young 87.), Rashford(Rooney 83.); Ibrahimovic
Nem használt cserék: Romero, Rojo, Fosu-Mensah, Fellaini

 

Leicester: Zieler; Simpson, Morgan, Huth, Fuchs; Mahrez(King 46.), Amartey, Drinkwater, Albrighton(Schlupp 62.); Vardy(Gray 46.), Slimani
Nem használt cserék: Hamer, Hernandez, Ulloa, Okazaki

 

Gólszerzõ: Smalling 22', Mata 37', Rashford 40', Pogba 42' illetve Gray 59'

 

Sárga lap: Huth, Simpson

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!