U18: United 2-0 Stoke City

Faustin Makela és Nishan Burkhart góljaival a Manchester United kényelmes, 2-0-s gyõzelmet aratott a Stoke City ellen az Aon Training Complexben.


A mérkõzés magyar idõ szerint szombaton délben 12 órakor, másfél órával a felnõtt csapat mérkõzése elõtt kezdõdött, amit a Leicester City ellen vívott a United odahaza. Ennek köszönhetõen a korábbiaktól eltérõen a fiatalokat most nem kísérte figyelemmel az MUTV, ez azonban nem akadályozta meg õket kitûnõ teljesítményükben.

Kieran McKenna csapata a felhõs idõ ellenére ragyogóan kezdte a mérkõzést, és már az elsõ percben lehetõségük akadt a gólra, amikor Burkhart tüzelt Mitchell Allen kapuja mellé. Ezután a Stoke elõtt adódott remek lehetõség az elõny megszerzésére, a 19. percben Vazoumana Karamoko lõtte végül mellé a helyzetét.

Az U18-asok menedzsere, Kieran McKenna a szezon során elõször nevezte a kezdõbe Makelát és ezt a bizalmat vissza is fizette edzõjének, ugyanis õ nyitotta meg a gólok sorát. Tahith Chong jegyezte az asszisztot, a bal oldalon remek munkát végezve adta be a labdát, és csapattársa fejjel juttatta a játékszert a hálóba.

A Fazekasok felzárkóztak és nagyon közel jártak az egyenlítéshez, Venancio Da Silva Monteiro már túljutot Moutha-Sebtaoui kapuson a 31. percben, azonban Chong kétségbeesetten érkezett és megzavarta a korábban a Unitedben is futballozó Venanciot, aki így végül elpuskázta helyzetét.

Ezt követõen a United a félidõ vége elõtt pillanatokkal megduplázta elõnyét, teljesen megérdemelten. Burkhart volt ezúttal a gólszerzõ, az Angel Gomestõl érkezõ labdára csapott le és vágta be azt a kapus mellett kegyetlenül.

A második félidõ sokkal nyugalmasabbra sikerült, egyik csapat sem talált már be. A Vörös Ördögök nagyon közel jártak egy újabb találathoz, elõbb Burkhart lõtt, majd a kipattanó labdát a rendkívül ígéretes Gomes vágta kapura, de csak a keresztlécet találta el az 54. percben.

A Stoke elõtt is adódott egy lehetõség Da Silva révén, aki egy beadást kapásból tûzött kapura, de nem tudott túljárni a United hálóõrének eszén. A Stoke végül 10 emberrel fejezte be a mérkõzést, miután Rachid Balde sérülést szenvedett - a vendégek addigra mindkét mezõnyjátékoscseréjüket végrehajtották és csak egy kapusuk ült a padon.

A United U18-as csapata megérdemelten gyõzött, ezzel elõször úszta meg kapott gól nélkül a szezonban, a következõ fordulóban pedig a Middlesbrough otthonába, a Rockcliffe Parkba látogatnak október 1-jén. A találkozó magyar idõ szerint 13:30-kor kezdõdik.


U18 Premier League | Aon Training Complex | Gólszerzõk: Makela 26, Burkart 42

United: Moutha-Sebtaoui; Tanner, Kenyon, Barrett, O’Connor; Whelan, Buffonge (Barlow 56); Makela (Bohui 71), Gomes, Chong; Burkart. Nem használt cserék: Johnstone, Ercolani, Diedrick-Roberts.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!