Berbatov közel a hosszabbításhoz

A városi derbin csak a cserék kenyere jutott a bolgár számára, ám a klub most új szerzõdéssel enyhítené fájdalmát.


 

Keserédes sikeren van túl Dimitar Berbatov. Ügynöke Emil Dantchev pénteken utazott Manchesterbe, hogy tárgyaljon David Gillel védence jövõjérõl, ugyanezen a napon dõlt el az is, hogy Sir Alex Ferguson csak a padra ülteti a parádés idényt futó támadót a City ellen.

 

Az eddig 19 bajnoki gólt jegyzõ Berbatov sorsáról aztán vasárnap kezdte meg az egyeztetéseket Dantchev és Gill. A cél egyértelmû, a klub hosszabbítani szeretne, Berbatov pedig egy új, jobban jövedelmezõ szerzõdést.

 

 

 

 

A 30 éves játékos 2008-ban csatlakozott a Vörös Ördögökhöz, akkor 4 évre kötelezte el magát, tehát szerzõdése jövõ nyáron jár le. A United most viszont szeretne pontot tenni az ügy végére és továbbra is soraiban tudná Berbatovot.

 

A bolgár legjobb idényét futja a Manchester United színeiben, a házi góllövõlista mellett megnyerheti a Premier League gólkirályi címét is.

 

Számos emlékezetes alakítás köthetõ nevéhez, kezdve a Liverpool elleni mesterhármastól a Birmingham elleni produkción át egészen a Blackburn ellen szerzett 5 találatig, nem csoda hogy rajongóinak száma egyre nõ, míg kritikusai egyre halkabbak. Idei teljesítménye alapján a játékosok (PFA) és az újságírók által megszavazott év játékosa díjra is esélyes.

 

Ferguson maga mondta, hogy a hosszabbítás nem lehet kérdéses, ezért a klubnak minden tõle telhetõt meg kell tennie. A klub játékosainak átlagkeresete 100 ezer font körül mozog, ám ha Rooney rekordösszegû, 250 ezer fontos heti bérét vesszük alapul, könnyen lehet Berbatov is legalább 75 ezer fonttal magasabb bérre számíthat.

 

Berbatov természetesen továbbra is meghatározó láncszeme a United-nek, annak ellenére is, hogy a City ellen a késõbb meccset eldöntõ Wayne Rooney-t favorizálta Ferguson.

 

Fergie szerint nagyon nehéz döntés volt ez számára, de nem volt más választása:

 

„Muszáj volt padra kerülnie, de én sem élveztem a dolgot.”

 

„Mondtam neki, hogy lehetõséget fog kapni, és így is lett. Nehéz döntés volt, de uralnunk kellett a középpályát, kellett egy plusz ember David Silva feltartóztatásához.”

 

 


Manchester Evening News

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!