U23: Everton 2-0 United

A Manchester United tartalékcsapata 2-0-s vereséget szenvedett az Evertonnal szemben, miután mindkét félidõben gólt szerzett a mersey-parti csapat.


Az elsõ félidõben a játék javarészt a középpályán folyt, csupán az Evertonnak volt említésre méltó helyzete. Gethin Jones lecsúszott beadása kapura ment, Sam Johnstone-nak kellett szögletre ütnie a játékszert, majd Callum Connolly lövését is védte a kapus.

Semmi arra utaló jel nem volt, hogy bármelyik csapat megszerezze a vezetést, egészen addig, míg Axel Tuanzebe hátra nem játszotta a labdát Regan Poole-nak. A walesi védõ elvétette a passzt, melyet Johnstone-nak szánt, és a nyáron a Sheffield Unitedtõl érkezõ Dominic Calvert-Lewin nemes egyszerûséggel lecsapott a labdára és begurította azt Johnstone mellett a vendégek kapujába.

Annak ellenére, hogy a hazaiak a méregdrága szenegáli csatár, Oumar Niassét is a támadóharmadukban tudhatták, nem volt további aggódni való Warren Joyce együttese számára az elsõ negyvenöt percben. A United az elsõ félidõben nem tudta eltalálni a kaput, csupán Charlie Scott beadása jelentett valamelyest veszélyt, de is fölé szállt.

Kieran Dowellt hagyták elfutni a United játékosai, aki végül lövéshez is jutott és nagy védésre késztette Johnstone-t a második félidõ elején. Az Everton továbbra is folytatta a United ezen a napon nem túl acélos védelmének tesztelését. Nyolc perccel a második félidõ kezdete után Dowell ígéretes labdát ívelt középre, Niasse pedig érkezett és köszönte a lehetõséget, fejjel bevette a United kapuját, ezzel megduplázva a hazaiak elõnyét.

Josh Harrop próbált tüzelni Scott passza után, azonban Jonjoe Kenny blokkolni tudott. Joyce ezt követõen bevetette Demi Mitchellt és Matt Olosundét is, hogy kis életet vigyen csapata játékába. Matuesz Hewelt kapust azonban nem tudta a United megdolgoztatni igazi csatár hiányában.

A 89. percben aztán végre védeni valója akadt Heweltnek, miután Mitchell közeli próbálkozását kellett hárítania, majd a kipattanóból Harrop próbálkozott, de lövése kapu fölé pattant egy hazai játékosról. Ez volt talán a legnagyobb esély a szépítésre.

A következõ tartalékmérkõzésig most három hetes szünet következik, a United az Everton városi riválisa, a Liverpool ellen lép majd pályára október 18-án a Leigh Sports Village-ben.



Premier League 2 | Merseyrail Community Stadium, Southport | Gólszerzõk: Calvert-Lewin 19, Niasse 53
 

United: Johnstone; Williams (Olosunde 64), Tuanzebe, Poole, Riley; Scott (Mitchell 61), Redmond; El Fitouri, Harrop, Hamilton (Kehinde 73); Willock. Nem használt cserék: Moutha-Sebtaoui, O'Connor.

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!