Manchester United 1-1 Stoke City

A United két pontot kiengedett a kezébõl, a meccs végén a Stoke örülhetett.


Jose Mourinho ugyanazt a kezdõcsapatot küldte pályára, melyet a legutóbbi bajnokin a Leicester ellen, remélve, hogy ismét biztos gyõzelmet arat a csapat. Ám a Stoke nem az a csapat, mely annyira kinyílna, mint a Rókák.

 

Mégsem kellett sokat várni az elsõ manchesteri helyzetre, Pogba remek átadása után Ibrahimovic elõtt óriási lehetõség adódott, ám a csatár próbálkozását Grant kapus hárította.

 

Az jól látszott, hogy a Stoke leginkább az ellentámadásokban bízik. A United nagy erõket mozgósított a vezetés megszerzése érdekében, de nehezen törte fel a masszív védelmet. Sõt, a 14. percben a vendégek jártak közel a gólhoz, Shaqiri nagyszerû sarkazása után Allen centerezett, Bony nem érte el a labdát, de érkezett Cameron, aki 12 méterrõl tüzelt, De Gea azonban védett.

 

Két perccel késõbb szép támadást vezettek a Vörös Ördögök. Ibra sarokkal tette Lingard elé a játékszert, az angol szélsõ remek befutása után Pogbához tálalt, aki a kapussal szemben hibázott, kapu mellé lõtt. Hatalmas lehetõség volt.

 

Mint ahogy Mata zseniális meglátása is, amikor 15 méterrõl kapura ívelt, de Grant a helyén volt, szögletre mentett. A sarokrúgást Blind küldte kapu elé, de Pogba mellé fejelt.

 

Nem sokkal késõbb Zlatan varázsolt a bal szélen, alapvonalról kapu elé tálalt, érkezett Lingard, de Grant ezúttal is elképesztõen nagyot védett.

 

A 31. percben Jesse volt az elõkészítõ és Zlatan a befejezõ, de a beadás után a csatár gyenge próbálkozása kaput sem talált.

 

A Stoke már várta a szünetet, míg a hazaiak nehezen találták a fogást ellenfelükön, pedig próbálkoztak rendesen. A svéd csatár Rashfordot akarta megjátszani, de az utolsó pillanatban a védelem mentett, majd Herrera lövése akadt el Cameronban.

 

A csapatok gólnélküli elsõ félidõ után mehettek szünetre, ahol a menedzserek tanácsokkal láthatták el õket.

 

A második játékrészt aktívabban kezdte a City, miközben a Mourinho-csapat el sem jutott a támadóharmadig. Leginkább a sárga lapok gyûjtése ment ebben az idõben, támadásokat nem sikerült vezetniük Matáéknak. 

 

Az 55. percben hatalmas gólszerzési lehetõséget hagyott ki Hughes csapata. Shaqiri indította Arnautovic-ot, aki egybõl középre gurított az érkezõ Allennek, a középpályás egy csellel elküldte Smallingot, lövése azonban gyengére sikeredett, De Gea könnyedén hárított.

 

Az elsõ 15 perc alvása után kezdett éledezni a United, de leginkább átlövések jöttek a csapattól. Pogba, Mata és Ibra is próbálkozott, de egyikük sem talált a kapuba.

 

Mourinho frissített, behozta Rooney-t és Martialt, utóbbi gyorsan meghálálta a játéklehetõséget. Pogba labdaszerzése után a francia támadó indult meg szélrõl, Rooney-hoz passzolt, aki rosszul vette át a labdát és Cameron elvette, de a játékszer épp Martial elé került, aki egybõl a hosszúba tekert. Gyönyörû lövéssel szerzett vezetést a United!

 

 

Nem állt le a manchesteri alakulat, Rshford zseniális játéka után Pogba lõtt középre, Rooney nem érte el, de a hosszúról még visszakerült Blind elé, aki 8 méterrõl lõtt, de a védelem blokkolt.

 

Nem sokkal késõbb Ibra lehetõségénél védett óriásit Grant, majd amikor már csak hét perc volt hátra, jött a hidegzuhany. Blind egy ártatlan labdát engedhetett volna ki oldalvonalon kívülre, helyette belebikázott egy nagyot, de lecsúszott, így a Stoke dobhatott a hazai tizenhatos vonalának magasságában. Johnson kapott labdát, megindult befelé, egy csel után lõtt, De Gea vetõdött és oldalra tolta a labdát. Walters ért oda elsõnek, a védõkön megpattanó labda a lécrõl visszajött a játéktérre, érkezett Allen, aki üres kapuba passzolt, 1-1.

 

A bekapott gól miatt azonnal magasabb fokozatba kapcsolt a United, sorozatban jöttek a beadások és a szögletek, de eredménytelenül. Bár Ibra helyzeténél nagyot védett Grant, Pogba fejesénél már verve volt a kapus, de szerencséjére a labda a felsõlécen csattant.

 

Végül a Stoke elrabolt egy pontot az Old Traffordról, a manchesteriek pedig csak magukat okolhatják az elbukott pontokért. Ha pontosabbak kapu elõtt, akár hasonló eredmény is születhetett volna, mint egy hete. A vendégek sokat köszönhetnek Grant kapusnak is, aki kiválóan állta a sarat a United ellen.

 

 

Premier League, 7.forduló
Manchester United 1-1 Stoke City
Old Trafford

 

Vezette: Robert Madley

 

United: De Gea - Valencia, Bailly, Smalling, Blind - Herrera(Depay 84.), Pogba - Lingard(Martial 67.), Mata(Rooney 67.), Rashford - Ibrahimovic
Nem használt cserék: Romero, Darmian, Carrick, Fellaini

 

Stoke: Grant - Johnson, Shawcross, Martins Indi, Pieters - Cameron, Whelan, Allen - Shaqiri(Bardsley 89.), Bony(Crouch 77.), Arnautovic(Walters 77.)
Nem használt cserék: Given, Adam, Krkic, Diouf

 

Gólszerzõ: Martial 69' illetve Allen 82'

 

Sárga lap: Valencia, Herrera, Ibrahimovic

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!