Blind: Két mérkõzés, melyeken szerepelnék

A Manchester United védõje, Daley Blind visszaemlékezett a holland futball közelmúltjára és pár személyes, büszke pillanatára a United hivatalos programfüzetének, a United Review-nak kérésére.


A 26 éves játékos a kérdezz-felelek során megemlítette egyik legjobb pillanataként a 2014-es Világbajnokságon Robin van Persie-nek adott gólpasszát a címvédõ spanyolok ellen, melyet szívesen átélne ismét.

Elméjében játsszva a 17-es számú játékos még messzebb kalandozott, amikor elmondta, szívesen játszott volna édesapja, Danny Blind mellett az 1995-ös Ajax - Milan Bajnokok Ligája döntõn.

A következõkben a Daley-vel készített "Futball és én" rövidinterjút olvashatjátok...


Ha visszamehetnél az idõbe, hogy szerepelhess egy mérkõzésen, melyik lenne az?
Ez egy bonyolult kérdés. Van egy pár mérkõzés, amin szívesen szerepelnék. Amit sokszor elmondok, hogy nagyon szívesen játszanék ismét Brazíliában a Világbajnokságon, hiszen nagyszerû tapasztalat volt, azonban ha bármilyen mérkõzést választhatok, akkor egy olyat mondanék, ahol szerepelhetnék az édesapámmal! Legyen az 1995-ös Bajnokok Ligája döntõ az Ajax színeiben!

 

 

 


Melyik a valaha volt legnagyobb holland csapat?
Számomra a legjobb holland csapat az 1995-ös Ajax édesapámmal és a legutóbbi menedzserünkkel [Louis van Gaal]. Mindent megnyertek abban az évben, amit csak lehetett. Az egyik legjobb csapat, amelyet Hollandia valaha látott.

Ki a futball valaha volt legnagyobbja?
Ez is kemény kérdés. Úgy gondolom Johan Cruyff az egyik legjobb volt.

Melyik a legnagyobb pillanatod United mezben?
A debütálásom és amikor egy trófeát emelhetek a magasba.

Milyen pozícióban szerepeltél elõször focistaként?
Úgy gondolom baloldali középpályás voltam legelõször. Amikor fiatalabb vagy, nem mindig van meghatározott pozíciód, de úgy hiszem ez volt az a pozíció, amelyben játszottam, amikor rendszeres játéklehetõséghez jutottam.

Ki volt legnagyobb hatással a karrieredre?
A menedzserek, akikkel dolgoztam.

Mi a legbüszkébb pillanatod a labdarúgásban?
Nem tudok csak egyet megnevezni. Büszke pillanatokat élsz át, amikor az égbe emelsz egy trófeát, ezek olyan pillanatok, amiket sosem feledsz. Ott van a Robin van Persie számára adott gólpasszom a Világbajnokságon [Spanyolország ellen Robin fejjel szerzett találata], az egy nagyszerû pillanat volt. Valamint az elsõ gólom a Világbajnokságon Brazília ellen. Amikor ilyen pillanatokat élek át, mindig próbálom kiélvezni õket és olykor visszanézem õket, amikor a közösségi médiában elõkerülnek. Ezen momentumok büszkévé tesznek."
 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!