Liverpool 0-0 Manchester United

Jose Mourinho csapata egy pontot hozott az Anfieldrõl.


Jose Mourinho nem a sokak által várt kezdõt küldte ki az Anfieldre, hiszen helyet kapott Ashley Young, míg Paul Pogba ezúttal nem Marouane Fellaini mellett, hanem egy sorral feljebb szerepelt.

 

Érdekes elsõ játékrészt láthatott a közönség. Annak ellenére is érdekes volt, hogy látható volt, a két csapat elsõsorban a kapott gól elkerülését tûzte ki célul a játék ezen részében.

 

Azért a túlzott biztonság mellett a Vörös Ördögök veszélyesebbnek tûntek ellenfelüknél. Többször próbálkoztak a vendégek, de nem sok sikerrel tették. Elõször Zlatan Ibrahimovic lõtt kapu fölé egy szabadrúgást, majd Pogba is távoli lövéssel próbálkozott - hasonló sikerrel.

 

A 17. perc végre szép támadást hozott. A jobb oldalon kiválóan passzolgattak a manchesteriek, mely végén Antonio Valencia játszotta meg Ibrát, a svéd csatár balos próbálkozását azonban fogta a kapus.

 

A 23. percben a hazaiak is eljutottak lövésig. Can irigyelte meg Ibrát és Pogbát, õ is beállt a két manchesteri mögé, lövése ugyanolyan veszélytelen volt, mint ellenfelei esetében.

 

Félórányi játék után szinte varázsütésre változott meg a játék képe. Míg addig a United dominált inkább - volt olyan tíz perc, hogy a vendégek harmadán 3%-ot volt a labda - addig a hátralévõ 15 perc Klopp csapatának jött ki jobban. Ekkor fölényes labdabirtoklás jellemezte a Poolt, de életveszélyes dolgokat nem igazán tudtak összehozni.

 

A United középpályája Fellainivel és Herrerával kiválóan állt a lábán, a csapat védekezése remekül megszervezett volt.

 

 

Már alig volt hátra a félidõbõl, amikor Anthony Taylor pillanatai következtek. Elõször a semmire adott sárga lapot Eric Bailly-nek, majd Henderson nem kapott, amikor felvágta Herrerát. A két eset közül sokkal inkább a liverpooli belépõje ért büntetést. Sõt, amikor Young számon kérte a dolgot a játékvezetõnél, Taylor a szélsõnek mutatta fel a sárgát. Lehet igaza volt Mourinhónak, amikor azt nyilatkozta, hogy nehéz dolga lesz Taylornak.

 

Összességében nem látványos, de taktikailag egy nagyszerû elsõ félidõt láthattunk a manchesteri középpálya tündöklésével.

 

A második félidõ elején a hazaiak játszottak fölényben, mégis a United elõtt adódott nagy helyzet. Pogba  szép csel után remekül ívelt középre, Ibra fejelhetett 4 méterrõl, de nem találta el jól a labdát, ami így a kapu elõtt gurult el.

 

Nem sokkal késõbb jött a válasz a másik kapunál. Mane ugratta ki Cant, aki csetlett-botlott, majd a lábak között lõtt, David De Gea csodásan hárított.

 

A Pool továbbra is fölényben játszott és a manchesteri térfélen járatta a labdát, de nagyon ritkán tudtak áthatolni a nagyszerûen szervezett védelmen.

 

Talán épp emiatt gondolta úgy Coutinho, hogy átlövéssel próbálkozik a semmibõl. 26 méterrõl tekert váratlanul, De Gea óriásit nyújtózott és szögletre tolta a játékszert.

 

Nem a nagy helyzetek meccse volt ez, sokkal inkább a kemény taktikai csatáé. Sajnos a játékvezetõ továbbra is hozott érthetetlen és minden következetességet mellõzõ döntéseket - például az egyik nagy kérdése lehet a találkozónak, vajon hogy úszta meg Henderson lap nélkül a 90 percet - de szerencsére meccset eldöntõ hibát nem vétett.

 

Már nem volt sok hátra, amikor Coutinho kiváló indítását követõen Valencia az utolsó pillanatban szerelt saját kapuja elõterében. Nagyon kellett, ráadásul nagyon tiszta szerelés volt.

 

A ráadásban már semmi nem változott - fõleg az eredmény nem. A Manchester United amolyan Mourinho rangadóira jellemzõ játékkal egy pontot elhozott az Anfieldrõl. Nagyon jól szervezett védekezés jellemezte a csapatot, melybõl - a sok nagyszerû védõmunkát végzõ játékos közül - kiemelendõ Ander Herrera, aki hét szerelése mellett 11 labdaszerzést is bemutatott. Világklasszis teljesítményt nyújtott a baszk.

 

A csapat fontos pontot hozott el a rivális otthonából, de mindez akkor ér valamit, ha a következõ bajnokikon 3 pontokat zsebel be a gárda.

 

 

 

Premier League, 8.forduló
Liverpool 0-0 Manchester United
Anfield

 

Vezette: Anthony Taylor

 

Liverpool: Karius - Clyne, Matip, Lovren, Milner(Moreno 86.) - Can, Henderson, Coutinho - Mane, Sturridge(Lallana 60.), Firmino(Origi 85.)
Nem használt cserék: Mignolet, Lucas, Klavan, Grujic

 

United: De Gea - Valencia, Bailly, Smalling, Blind - Fellaini, Herrera - Young(Shaw 92.), Pogba, Rashford(Rooney 77.) - Ibrahimovic
Nem használt cserék: Romero, Rojo, Carrick, Lingard, Mata

 

Gólszerzõ: -

 

Sárga lap: Bailly, Young, Ibrahimovic, Fellaini

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!