U21: United 1-1 Liverpool

A Manchester United U21-es csapata egy tapasztalt Liverpoollal játszott 1-1-es döntetlent legutóbbi Premier League 2 találkozóján a Leigh Sports Village-ben.


Josh Harrop remekül értékesített egy második félidei büntetõt, amivel kiegyenlítette Harry Wilson pimasz nyitótalálatát egy kemény összecsapáson, melyet végig szakadó esõ kísért.

Harrop Trent Alexander-Arnolddal való kemény ütközése a levegõben megadta a mérkõzés alaphangulatát, majd a francia válogatott Mamadou Sakho válaszolt egy Scott McTominay elleni durva belépõvel. A Vörös Ördögök közel kerültek a vezetés megszerzéséhez hat perc után, miután Matty Willock választotta el a labdától Tiago Ilorit, tekerése azonban eltalálta Sakhot, és mellészállt a kísérlet.

Sadiq El Fitouri blokkolt Marko Grujic lövésnél, aki Danny Ings passzát próbálta gólra váltani, azonban a Vörös Ördögök folytatták az ellenfél kapujának veszélyeztetését, Willock felfutása után Devonte Redmond lõhetett kapura, azonban õ sem volt elég pontos.

A nyitótalálat a 18. percben érkezett meg, Wilson sarokkal juttatta Sam Johnstone kapujába a játékszert Connor Randall passzát követõen, miután Ings egy Alexander-Arnold passzt fejelt közelrõl a kapufára. Johnstone Ilorit és Alexander-Arnoldot is megakadályozta a gólszerzésben, meggátolva a Liverpoolt a nagyobb elõny megszerzésében és a házigazdák erõteljesen fejezték be az elsõ félidõt.

A United középpályása, Redmond Harrop passza után egy sistergõs lövést eresztett kapura a tizenhatoson kívülrõl, Kamil Grabara ugyan már verve volt, azonban a lövés kapufát talált. A lengyel kapus Harrop ördögi szabadrúgásába bele tudott érni a hosszabbításban, majd Regan Poole pedig éles szögbõl nem tudott betalálni.

Ez a nyomás a fordulás után is folytatódott, McTominay nagyon szeretett volna bizonyítani támadó szerepkörében. A nagy kilences elfutott a jobb oldalon és betört a tizenhatosra, Pedro Chirivella pedig összeakasztotta a lábait. Egyértelmû büntetõ volt és Harrop, mint a pontrúgások specialistája pontosan célzott, kiegyenlítve ezzel a mérkõzés állását.

Úgy tûnt a Liverpool megtorlásra készül és izgalmas periódust tudhattak magukénak, miután elõbb Kevin Stewart lõtt egy lehetõséget mellé, majd Wilson reklamált büntetõért egy El Fitouri szerelés után. Axel Tuanzebe létfontosságú helyzetben ért labdába, így Ings nem tudta befejelni Randall beadását, és a volt Burnley csatár egy-az-egyben vezethette Sam Johnstone-ra a labdát, azonban a United hálóõre hárítani tudott.

A lehetõségek továbbra is sorra jöttek a Mersey-parti együttesnek, Wilson lõtt fölé Sakho gyors szabadrúgás után, aki Alexander-Arnoldot választotta Grujic helyett, pedig üresen állt a szerb. Stewart elcsúszott, amikor egy Sakho beadásra próbált lecsapni, majd Grujic lövését Riley tisztázta a gólvonalról. A hosszabbítás utolsó perceiben Johnstone ütött ki egy Ings fejest, mely ismét Alexander-Arnold beadásából érkezett, mely után már helyzet nem adódott, a United egy pontot gyûjtött riválisa ellen.


Premier League 2 | Leigh Sports Village | Gólszerzõk: Harrop 50 (büntetõ) | Wilson 18

United: S.Johnstone; Williams, Tuanzebe, Poole, Riley; Redmond, El Fitouri; Olosunde (Scott 64), Willock, Harrop; McTominay. Nem használt cserék: Henderson, Kehinde, Tanner, Mitchell.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!