Chelsea 4-0 Manchester United

A Manchester United mai teljesítményét egy klasszikus film címe jellemzi talán a legjobban: A híd túl messze van.


Jose Mourinho elsõ alkalommal tért vissza a Stamford Bridge gyepére, ám hamar bajba került õ és csapata is. Alig telt el fél perc a találkozóból, máris hátrányba került a Manchester United. Pedro felé szállt a labda, Daley Blind lemaradt a szélsõrõl, Chris Smalling sem érte el, David De Gea pedig rosszul futott ki a kapujából, így a spanyol játékos könnyedén alakított ki magának helyzetet, amit nem is hibázott el.

 

 

Nem sokkal késõbb Eric Bailly hozta nehéz helyzetbe társait, amikor kapu elé fejelt egy labdát, de ezúttal De Gea a helyén volt és megoldotta a szituációt.

 

Az 5. percben Marcus Rashford centerezését kellett mentenie David Luiznak, majd három perccel késõbb Antonio Valencia kiváló beadását Zlatan Ibrahimovic bólintotta öt méterrõl kapu fölé.

 

Jól mutatta a United védelmének gyengeségét, hogy Bailly-t még Eden Hazard is lefejelte egy hazai támadás során. A vendégek nagyon nem találták helyüket az elsõ negyedórában. Még szerencséjük is volt, hogy 1-0-val megúszták az elsõ 15 percet, hiszen egy jó szögletvariáció végén Hazard lõtt nem sokkal kapu mellé. 

 

De ami késett, sajnos nem múlt, a 21. percben egy jobboldali sarokrúgást követõen Ander Herreráról csorgott le a játékszer, ami így éppen Cahill elé került, a védõ pedig közelrõl kapuba kotort. Vajon Smalling ebben a helyzetben kit is fogott?

 

Öt perc múlva közel járt a Chelsea a 3-0-hoz. Blind saját tizenhatosánál adta el a labdát, szerencséjére De Gea menteni tudott lábbal. A 27. percben Pedro etette meg Blindet, lapos beadását Costa küldte kapura, de Bailly hatalmasat blokkolt.

 

A 28. perc hozta a Vörös Ördögök elsõ félidei legnagyobb lehetõségét. Herrera lõtt 25 méterrõl, Courtois nagyot hárított, a kipattanóra Lingard csapott le, de a belga kapus újból védeni tudott.

 

Az elsõ félóra után a vendégek kezdték egyre többet birtokolni a labdát, de ez csak arra volt jó, hogy az elõtte 57-43 arányú labdabirtoklást kiegyenlítsék a félidõ végére.

 

Közben Luiz ocsmány megmozdulása - Marouane Fellaini térdére talpalt rá nyújtott lábbal - Atkinson játékvezetõnél csupán sárga lapot ért. Az senkit nem lepett meg, hogy a loboncos védõ ilyeneket mûvel.

 

A szünet elõtt még két Valencia-beadás után alakultak ki kisebb helyzetek, de míg az elõbbit tisztázni tudták a védõk, addig az utóbbit Rashford csúnyán eltörte.

 

A kétperces ráadás már letelt, amikor egy szabadrúgás után Costa vette le a játékszert, a kapuhoz közel tüzelt, de Bailly elképesztõen nagyot mentett.

 

Fordulás után megváltoztatott csapatot küldött ki Mourinho, Fellaini helyett Juan Mata folytatta a meccset. Nem is tett rosszat a csere a vendégeknek, akik sokkal nagyobb erõvel támadtak, mint az elsõ játékrészben. Rashford és Lingard is megdolgoztatta Courtoist.

 

Közben a Chelsea a kontrákban bízott, akadt is hatalmas lehetõségük ebbõl, ám Smalling nagyon fontos pillanatban blokkolt.

 

Nyomott a United, letelepedett a hazai tizenhatos elõtt, mégsem sikerült szépítenie. Sõt, a 62. percben Hazard egy szép lövéssel növelte a hazaiak elõnyét. 

 

 

És ha még nem lett volna elég, a 70. percben Kante szinte egymaga csinált bolondot a manchesteri védelembõl, Rojóból legalábbis biztosan, majd higgadtan lõtt a kapuba, 4-0!

 

Újabb lövés szállt De Gea kapuja felé, ezúttal Costa volt a végrehajtó, ezúttal végre hárított a spanyol kapus.

 

Tíz perc sem volt hátra, amikor Mata felívelését Ibra vette le, majd tüzelt, Courtois a helyén volt - mint a meccsen mindig - és védeni tudott.

 

Néhány percet leszámítva a United az egész találkozón szenvedett, a párharcok zömét elveszítette és a támadásépítésekben is rengeteg hiba adódott. A védekezésrõl nem is beszélve, mely ma csõdöt mondott teljesen.

 

A Chelsea ma helyretette Jose Mourinhót és a Manchester Unitedet? Ebben a szezonban sem fogunk a bajnoki címért harcolni? Még messze a vége, de a rangadók alapján nem sok jót lehet jósolni.

 

 

Premier League, 9.forduló
Chelsea 4-0 Manchester United
Stamford Bridge, 41424 nézõ

 

Vezette: Martin Atkinson

 

Chelsea: Courtois, Alonso, Luiz, Cahill, Azpilicueta, Moses, Kante, Matic, Pedro(Chalobah 71.), Hazard(Willian 78.), Costa(Batshuayi 78.)
Nem használt cserék: Begovic, Oscar, Terry, Aina

 

Manchester United: De Gea - Valencia, Bailly(Rojo 52.), Smalling, Blind - Fellaini(Mata 46.), Herrera - Lingard(Martial 65.), Pogba, Rashford - Ibrahimovic
Nem használt cserék: Romero, Carrick, Young, Darmian

 

Gólszerzõ: Pedro 1', Cahill 21', Hazard 62', Konte 70'

 

Sárga lap: Pedro, Luiz, Alonso illetve Bailly, Pogba

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!