Romero: Nyerni kell a City ellen

Sergio Romero készen áll a Manchester City elleni derbire amennyiben Jose Mourinho úgy dönt beteszi õt kezdõcsapatába és a Manchester United kapusa ragaszkodott hozzá, csapata számára csak a gyõzelem elfogadható.


Jose Mourinho csapata egy Stamford Bridge-n elszenvedett, igencsak kiábrándító vereség után lendül ismét akcióba, miközben a Manchester City öt mérkõzés óta nem tud gyõzelmet felmutatni minden sorozatot figyelembe véve.

A szerdai mérkõzés mindkét csapat számára nagyon fontos, azonban a ManUtd.com-nak a Liverpool, Fenerbahce, Chelsea mérkõzéssorozat elõtt nyilatkozó Romero kihangsúlyozta, a csapatok jelenlegi formája nem számít, egy kupasorozatban játszandó derbi mérkõzés mindig olyan összecsapás, melyet meg szeretnél nyerni.

"Úgy gondolom, ha a legnagyobb riválisaid ellen játszol vagy ilyen derbin szerepelsz, egy nagyon kemény mérkõzés vár rád, hiszen mindig nagy a tét" - mondta Romero a ManUtd.com-nak. "Ott van az a bizonyos vágy, ambíció és hit, hogy minden mérkõzéshez gyõztesen állsz hozzá, és erre a párharcra ez különösen jellemzõ."

"Ezeken az összecsapásokon mindig megfelelõ mentális állapotban kell, hogy legyél, hogy ezeket a mérkõzéseket megnyerhesd. Különleges találkozók ezek, ahol még sérülten is játszani akarsz. Ezen alkalmakkor mindig jól kell játszanod, és ezeket egyszerûen meg kell nyerned."

"Tudjuk, hogy ez számunkra a fejlõdés idõszaka. Az elsõ mérkõzésemet idén a Northampton ellen játszottam, és tudom, hogy képes vagyok jól teljesíteni bármely mérkõzésen, amikor a menedzser játszat, szüksége van rám, vagy csak az én lehetõségem érkezik el. A csapattársaimnak és nekem folyamatosan növekednünk, fejlõdnünk kell, a megfelelõ irányba kell haladnunk, így a csapat egy egészként érzi magát jobbnak és stabilabbnak."

"Élvezetes mérkõzés lesz ez a szurkolók számára, egy derbi. Ez azon különleges sorozatok egyike, ahol a továbbjutás, a következõ körben való szereplés elérése okán nyerned kell, és ha Isten is úgy akarja, az elõzõ fordulóhoz hasonló eredményt érhetünk el, egy United gyõzelmet, és tovább tudunk haladni ebben a kiírásban."

 

 

 


A trófea jelenlegi címvédõje a City, akik az elmúlt szezonban a Liverpoolt gyõzték le a Wembleyben büntetõpárbaj során. Romero barátja, és argentin válogatott csapattársa, Willy Caballero volt akkor a mérkõzés hõse, miután három büntetõt is kivédett.

Romero elismerte, hogy kapusként egy álom lenne számára kupasorozatban meghatározó szerepet játszani, azonban elmondta, már akkor is nagyon boldog, ha csapata tovább folytatja menetelését a sorozatban.

"Úgy gondolom ez szinte egy ajándék lenne az Úrtól, ha valami ilyesmi történne velem!" - tette hozzá. "Tudvalevõ, hogy nagyon sok tornán a büntetõpárbaj nagy lutri, hiszen ez múlhat a kapus formáján, azon, hogy a büntetõt végrehajtó mennyire jól lövi a tizenegyesét vagy esetleg elhibázza. Vannak napok, amikor minden a terveid szerint alakul és csúcsformában vagy, mint ahogy õ is azon a napon, amikor nagyszerûen reagált és bemutatott pár igazán remek védést."

"Azt szeretném, ha a pályán lehetnék és képes lennék segíteni a csapatnak ott, ahol tudok. Ha ilyen esély hullik az ölembe, akkor igen, egyértelmû, hogy szívesen fogadom, de ha nem, és csak részese vagyok a dolgoknak, csak játszom, megteszem a dolgom és közben a srácok elérik a megfelelõ eredményt, annál nincs fontosabb."

"Jelenleg most nekem kell az oldalvonal mellõl szemlélnem az eseményeket, és onnan ahogy csak lehet, segíteni fogok. Viszont természetes dolog, hogy játszani szeretnél, és még többet teljesítesz, hogy ezt a csapaton belül tehesd meg, és ha ez sikerül, aktívvá válhatsz és segítheted a csapatodat."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!