Shaw: Szükségünk volt a gyõzelemre

Luke Shaw elmondása szerint jót tett a csapat önbizalmának a Manchester City ellen aratott Ligakupa gyõzelem és a védõ ragaszkodott hozzá, hogy elengedhetetlen volt számukra a siker.


Juan Mata második félidei találata eldöntötte a negyedik forduló rangadóját, így a Vörös Ördögök a következõ körben szintén hazai pályán fogadhatják majd a West Ham Unitedet és sikerült pozitív választ adniuk a Chelsea elleni blamára.

Shaw, akit a kékek ellen a mérkõzés embere szavazásra jelöltek, a Pep Guardiola együttese felett aratott gyõzelem fontosságáról beszélt, továbbá elmesélte, a City elleni siker a keret minden tagjának önbizalomlöketet adott.

"Nagyon fontos volt. Erõsen koncentráltunk az ellenfelünkre és tudtuk, hogy milyen hatalmas mérkõzés ez" - mondta Shaw riportereknek. "Hallottuk, hogy Guardiola azt mondta, ez egy döntõ-jellegû összecsapás lesz, és ezt mi is így éreztük; a gyõzelem hatalmas siker számunkra."

"Úgy gondolom, hogy ez sokat segített az önbizalmunk helyreállításában a kiábrándító eredmény után [a Chelsea elleni bajnoki], megfelelõ választ adtunk, gyõztünk és most egy gyõzelmi szériát kell kiépítenünk."

 

 

 


Guardiola számos változtatást eszközölt csapatában, azonban a Vörös Ördögöknek így is jól kellett teljesíteniük a gyõzelem érdekében, Shaw pedig dicsérte a csapat pozitív teljesítményét.

"A menedzser azt mondta, hogy minden a magabiztosságról szól, és hogy a csapat beleadjon mindent, véleményem szerint pedig ezt meg is tettük. A találkozó végéig igazán jól védekeztünk" - tette hozzá.

"Tudtuk, hogy támadni fognak és feljebb lépve hosszú labdákkal, beívelésekkel tesztelik majd a védõsunk, de csapatként és védelmi gátként is remekül mûködtünk a lefújás pillanatáig."

"A náluk pályáralépõ játékosok egytõl egyig jók, és úgy gondolom, hogy ezt meg is mutatták. Jó csapatot alkottak és a Manchester City mindenféle összeállításban szereti sokat birtokolni a labdát, de mi nagyon jól védekeztünk, különösen a második félidõben. Sikerült megszereznünk a gyõzelmet és nagyon fontos volt számunkra, hogy ezt véghez vigyük."

Amikor a következõ ellenfélrõl, a West Hamrõl kérdezték, Shaw így felelt: "Ez egy pozitív sorsolás számunkra, és ami nagyon fontos, hogy otthon játszunk majd - ha idegenbe kellene mennünk, az valószínûleg egy teljesen más történet lenne. Minden mérkõzés kemény, de igazán boldog vagyok, hogy a West Hamet kaptuk ellenfélnek."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!