Carrick: Keane és Heaton megérdemlik a sikert

Michael Carrick örömmel látja, hogy a Manchester Unitednél korábbi csapattársai, Michael Keane és Tom Heaton karrierje sikeresen alakul, amióta úgy döntöttek, távoznak a klubtól.


A Vörös Ördögök akadémiájának neveltjei szombaton visszatérnek az Old Traffordra a Burnley színeiben miután a tavalyi szezonban kulcsfigurái voltak a Premier League-be feljutó együttesnek.

A 30 éves hálóõr, Heaton 2010 nyarán hagyta el a klubot, miután egyszer sem sikerült pályára lépnie a felnõtt csapatban és a Cardiff City-nél, valamint a Bristol Citynél eltöltött idõszakok után költözött a Turf Moorra, a 23 éves Keane pedig 2014 szeptemberében döntött a végleges távozás mellett, miután ötször ölthette magára a United mezét felnõtt tétmérkõzésen.

Távozásuk óta mindketten meghívót tudtak nyerni az angol válogatottba a rendszeres játéklehetõségnek köszönhetõen és Carrick úgy véli, ez is bizonyítja megfelelõ hozzáállásukat - ahogy a United akadémia rendszerének sikerességét is alátámasztja.

"Mindketten nagyon jól teljesítettek" - mondta Carrick az MUTV-nek. "Karrierjüket elõtérbe helyezve mindkettejüknek távoznia kellett és mindketten bekerültek az angol válogatott keretébe is, amely mind a játékukat és karakterüket nézve magáért beszél."

"Nem könnyû innen távozni, elmenni máshova és megnyitni karriered egy új fejezetét. Ez két nagyszerû srác remek karakterérõl árulkodik, akik két lábbal a földön járnak és igazán megérdemlik azt, amit ennek eredményeként kapnak most."

 

 

 


"Hosszú lista van a távozó játékosokról, akik elmentek egy jó karrier érdekében, és ebbe azok a focisták is beletartoznak, akik még az elsõ csapatban való szereplés elõtt távoztak."

"Ez megmutatja, hogy a klub mit is épít fel. Nem csak a készségekrõl és képességrõl van szó. Segítenek felépíteni a karaktered olyan módon, hogy utána tudj magadról gondoskodni. Úgy gondolom ezt remekül megmutatja az, hogy a távozó játékosok igazán kitesznek magukért."

Carrick, aki a csapat számára örvendetes Ligakupa találkozón csapatkapitányként vezette gyõzelemre együttesét a Manchester City ellen szerdán, egy kemény tesztet vár vasárnap, miután a Chelsea elleni, kiábrándító vereséget követõen ismét visszatér a Premier League versenysorozata számukra.

A City elleni gyõzelem elõtt a 35 éves játékos így nyilatkozott: "A Burnley egy jól összerakott csapat, nagyon jól szervezettek. Úgy tûnik, hogy a csapatuk és a keretük nagyon jó egységet alkot. Egy ilyen együttes ellen kemény játszani."

"Fantasztikus szezont követõen jutottak fel a Premier League-be, és úgy gondolom a szezon során erre építeni is fognak. Jó idénykezdetet tudhatnak maguk mögött és valószínûleg eddig boldogok is a dolgok alakulása miatt."

"Nekünk azonban életbevágó gyõzelmeket gyûjteni. Tudom, hogy az elmúlt hetekben nem a legjobb eredményeket kaptuk, de ha a tabellára nézel, még mindig ott vagyunk a tûzhöz közel és most eljött számunkra az idõ, hogy gyõzelmi szériába kezdjünk. Ha így teszünk, nagy esély nyílik meg elõttünk."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!