Shaw Bailly távollétében bizonyítana

Bár csalódott csapattársa kiesése miatt, Luke Shaw reméli, hogy Eric Bailly sérülése okán feljebb tud lépni és képes lesz bizonyítani a Manchester United soron következõ mérkõzés sorozatában.


A fiatal balhátvéd a Liverpool elleni 0-0-s döntetlen során tért vissza sérülésébõl, mielõtt lehetõséget kapott volna a Fenerbahce elleni Európa-liga, majd a Manchester City elleni Ligakupa sikerek alkalmával.

Daley Blind helyettesítette Luke-ot távollétében, azonban a hollandnak vissza kellett térnie a védelem szívébe, miután Eric Bailly és Chris Smalling is sérüléssel bajlódnak. Ez azt jelenti, hogy Shaw valószínûleg visszaszerzi helyét a posztján hosszútávon és a 21 éves játékos eltökélt, hogy jó benyomást tegyen Jose Mourinhora, különösen azután, hogy a múlt hétvégén Chelsea-hez látogató keretbe nem került be.

"A frusztráltság ilyenkor természetes, hiszen szerettem volna játszani" - mondta Shaw riportereknek a héten. "Azonban Eric sérülésével talán itt az idõ számomra fellépni és megmutatni a menedzsernek, mit is tudok, és megmutatni azt is, hogy bízhat bennem."

Shaw elismerte, hogy a megsérült Bailly "hatalmas" veszteség csapatának, hiszen a Vörös Ördögök számára hamarosan elérkezik a téli idõszak, mely hagyományosan rendkívül mozgalmas. "Minden mérkõzésen játszott és minden találkozón az egyik legjobbunk volt. Nem hiszem, hogy lett volna akár egyetlen szabadnapja is, hiszen nagyon fiatal még mindig, magabiztosságot és nyugalmat hozott a védelmünkbe amikor megkaparintotta a labdát, olykor tudta, mikor kell felszabadítani, de szeretett hátulról játékba lendülni."

"Ez nagyon is jó volt számunkra, hiszen szeretünk hátulról építkezni, keresztülmenni a középpályán és támadni. Nagyon hiányozni fog, de úgy gondolom, hogy a játékosok [a City ellen] megmutatták, hogy harcolni akarnak a helyekért."

 

 

 


A korábbi Southampton játékos elismerte, idõbe tellett, hogy a City elleni mérkõzés során belelendüljön a játékba, de boldog volt teljesítménye okán, és reméli, hogy a Burnley ellen is kifuthat az Old Trafford gyepére ezen a hétvégén.

"Az elsõ félidõ nem volt a legjobb számomra" - mondta. "Úgy véltem, hogy jó vagyok, de néhány beadásuknál talán nem voltam a megfelelõ helyen, ugyanakkor [Jesus] Navas egy nagyon gyors játékos és ez meglehetõsen nehézzé tette a dolgokat."

"Aztán a második félidõre kijövet már sokkal jobban éreztem magam. Folyamatosan a nyakában voltam, biztossá tettük, hogy ne tudjon beadni és úgy gondolom a mérkõzés végére tényleg jól érezhettem már magam. Remélhetõleg játszom szombaton, újabb 90 percet kapok majd és bízom benne, hogy ezzel egy jó eredmény is jár majd."

A United most két Premier League mérkõzésre készülhet fel a Burnley és a Swansea City ellen, melyek keretbe foglalják a Fenerbahce elleni Európa-liga kirándulást. Shaw reméli, hogy a Vörös Ördögök mindhárom mérkõzést meg tudják nyerni és az azt követõ válogatott szünetre pozitív lelkiállapotban vonulhatnak majd.

"Semmi sem könnyû és a Premier League egyetlen mérkõzése sem az. Ezt idõrõl idõre láthattuk. Az emberek talán azt hihetik, hogy ez egy könnyû mérkõzés és a végén vesztesen jössz ki belõle. Úgy gondolom, úgy kell koncentrálnunk minden mérkõzésre, mintha az egy döntõ lenne, és ehhez méltóan úgy is kell játszanunk."

"A Burnley-t fogadjuk otthon, amely egy kötelezõ gyõzelem, és tudjuk, hogy a Swansea ellen kemény csatára számíthatunk. A Fenerbahce ellen is játszunk és az egy olyan hely, ahol nagyon nehéz gyõzelmet szerezni. Muszáj a maximum pontot begyûjtenünk, hiszen itt az ideje, hogy elkezdjünk felfelé törni a tabellán."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!