Blind: Hihetetlen, hogy nem lõttünk gólt

Daley Blind elismerte, a szombati 0-0-s döntetlen a Burnley ellen frusztráló érzés számukra, ugyanakkor a védõ úgy érzi, a Manchester United teljesítménye biztató volt.


A csapat 37-szer próbálkozott meg bevenni Tom Heaton kapuját, mely az Opta 2003/04-es szezon óta induló statisztikája szerint csapatszinten az eddigi legmagasabb szám minden azóta eltelt Premier League mérkõzésüket tekintve, azonban így sem tudtak utat találni az ex-Vörös Ördög Tom Heaton kapujába.

"Úgy vélem segítettünk neki [Heatonnak], ugyanis kihagytunk pár helyzetet - ebbõl önbizalmat merített és javára fordította a mérkõzés során. Õ egy jó kapus, de ennek ellenére gólt kellett volna szereznünk."

A United 72%-ban birtokolta a labdát és a holland labdarúgó hiszi, csapata ennél nem tudott volna sokkal többet tenni általánosságban a játékot tekintve.

"A csapat teljesítménye pozitív volt és nagyon sok energiával rohamoztunk" - értékelt Blind.

"Helyzeteket dolgoztunk ki és jól is védekeztünk, nem sok lehetõséget hagytunk nekik. A kapujukhoz szegeztük õket. Nem hagytunk nekik teret."

"Támadófutballt játszottunk és úgy gondolom az emberek ezt is szeretnék látni. Egyetlen dologra van csak szükségünk, a helyzetek befejezésére. Elég frusztráló volt [hogy nem sikerült gólt szerezni]."

 

 


Blind elégedett volt azzal, ahogy csapata megmutatta erejét Ander Herrera 68. perces, második sárga lapos kiállítását követõen.

"Természetesen egy kiállítás után mindig kicsit nehezebb a dolgod, de kezelni tudtuk a helyzetet" - mondta Daley.

"Még akkor is nagyon hátra zárva játszott a Burnley, amikor már 10 emberrel voltunk csak, és ki tudtunk dolgozni pár helyzetet. Ez úgy hangozhat, hogy ismétlem önmagam, de véleményem szerint ez történt a mérkõzésen."

A Vörös Ördögök a 90 percen keresztül végig harcoltak a gólért, és ezen felül még a hosszabbításban Zlatan Ibrahimovic és Wayne Rooney elõtt is adódott lehetõség, hogy megszerezzék a gyõzelmet.

"Nehéz elhinni, hogy nem lõttünk egy gólt sem. Remélem, hogy ez csak egy volt azon napok közül, mert nagyszerû csatáraink és nagyszerû középpályásaink vannak, akik képesek gólokat szerezni. Nem aggódom emiatt. Próbálok úgy tekinteni erre, hogy csak egyike volt azoknak a napoknak."
 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!