Az élet Zlatan szerint

Egy társaságban lenni Zlatan Ibrahimoviccsal egyedi és emlékezetes élmény. Egy igazi gyõztes, akinek mindig mosoly van az arcán. Zlatan sikeréhsége soha nem múlt el hosszú karriere során, sõt, erõsebb, mint valaha.


A svéd csatár, aki a vasárnapi Swansea City ellen 3-1-re megnyert bajnokin meglõtte karriere 400. gólját klubszinten, a klub hivatalos magazinjának, az Inside Unitednek mesélt eddigi életérõl Manchesterben, amelyben megosztotta a várossal kapcsolatos gondolatait, beszélt a játék iránti szeretetérõl, és a "nagy dolgokról", amelyeket elérhetnek José Mourinho irányításával.

 

1. Többet akarok és fogok is elérni

"Szerintem sokkal több gólt szerezhettem volna, mint amennyit sikerült - nagyon nagy helyzeteket hagytam ki, amelyre nem számítottam. De Angliában egészen más a játék. Itt minden más azokhoz a helyekhez képest, ahol korábban játszottam. Az itteni játékban nincs olyan csapat, amely teljességgel kontorállni tudna egy mérkõzést, oda-vissza, oda-vissza, és oda-vissza megy a dolog. Ilyen a játék ritmusa, ehhez pedig hozzá kell szokni. A teljesítményemmel elégedett vagyok. Tudom, hogy többre vagyok képes, ahogy a csapat is többre képes, ezért többet akarok és fogok is elérni."

 

2. Nagy dolgok várnak ránk

"Vegyes életkorú a társaság - tapasztalt játékosok és fiatal tehetségek alkotják a csapatot, de az közös, hogy mindenki minõséget képvisel. Szerintem nagy dolgokat érhetünk el. Azt mondtam a Liverpool elleni meccs után, de már korábban is, hogy csak meg kell találnunk azt az összekapcsolódási pontot, ahol megtalálhatjuk egymást. Minden egyes nappal egyre jobban megismerjük egymást, és családként kezdünk el mûködni. Tudjuk, mire van szükségünk - tudom, mit kell ahhoz tennem, hogy a maximumot hozzam ki a csapattársaimból, és ugyanez igaz fordítva is, õk is tudják, mi kell ahhoz, hogy belõlem kitudják hozni. A szükséges darabok már meg vannak, már csak össze kell raknunk a kirakóst."

 

 

3. A tanácsom, hogy mindig élvezd, amit csinálsz

"Mindig jól kell, hogy érezd magad, nem szabad elfelejtened, hogy olyan dolgot csinálhatunk, amit imádunk. Ez a szenvedélyünk. Futballozunk, a fejedben pedig meg kell lennie a megfelelõ egyensúlynak azt illetõen, hogy miközben élvezed, amellett teljesíts is. Amikor kimegyünk a pályára, vannak feladataink, amelyeket el kell végeznünk, de ezzel egy idõben, mindezt élvezettel kell megtennünk, mert ez az, amit szeretünk, imádunk futballozni."

 

4. Manchester a legjobb város

"Hallotam sok mindent, hogy a város és az idõjárás ilyen meg olyan, de eddig számomra minden nagyon jó. Eddig ez a legjobb város számomra. Svédországból jöttem, így nem voltak túlzottan nagy elvárásaim a .... hogy is fogalmazzak ... futballon kívüli élettel kapcsolatban. Én egészen egyszerû, családcentrikus vagyok. Számomra õk állnak az elsõ helyen, a többi dolog kevésbé fontos. Például, amikor Párizsban laktam, négy év alatt csak egyszer látogattam meg az Eiffel-tornyot - azt akartam, hogy az én szobromat rakják az Eiffel-torony helyére, de ezt nem tették meg! Talán ha most megtennék, akkor többet járnék oda! [mosolyog]"

 

 

5. A kemény munka kifizetõdik

"Minden az idõzítésen és a pillanaton múlik. Minden össze fog állni. Csak arra a pillanatra várunk, hogy minden összeálljon egymás között, nem csak a pályán, de azon kívül is. Nem mondom, hogy a dolgaink rosszul állnak, mert pont az ellenkezõje. Bizonyos mérkõzéseken balszerencsések voltunk, de van hitünk és amiben hiszel, az meg is fog történni. Szeretek keményen edzeni, ez a filozófiám. Ha keményen edzel, akkor eléred, amit szeretnél. Szerintem a kemény munka kifizetõdik ... 20 év tapasztalattal a hátam mögött ezt pedig bizton állíthatom."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!