Herrera új szerepköre

Ander Herrera kijelentette, a Manchester United menedzsere, José Mourinho a felelõs azért, hogy bekerülhetett a spanyol válogatott keretébe.


A hispánok nemzeti együttesének újdonsült szövetségi kapitánya, Julen Lopetegui az elõzõ hónapban meghívóval jutalmazta azt, hogy Herrera lenyûgözõ formában játszik, mióta José Mourinho vette át a Vörös Ördögök irányítását, a baszk középpályás pedig a novemberi kerethirdetéskor is ott találta nevét a listán.

 

Herrera ebben a szezonban sokkal védekezõbb felfogásban játszik a Unitedben, elsõdlegesen a középsõ középpályás duó vagy trió központjában játszva, teljesítménye pedig nem is maradt elismerés nélkül, hiszen például a Liverpool elleni idegenbeli döntetlen alkalmával a mérkõzés legjobbjának választották meg.

 

A 27 éves játékos már régóta vár arra, hogy bemutatkozhasson a posztján nagyobbnál nagyobb klasszisokkal rendelkezõ Spanyolország válogatottjában, amelyre kedden éppen Anglia ellen, a Wembleyben kerülhet sor, amely kapcsán klubbéli menedzserét, Mourinhot méltatta.

 

"Azért lehetek itt, mert Mourinho lehetõséget adott számomra egy új szerepkörben" - kezdte a Guardiannek.

 

"Sokkal védekezõbb feladataim vannak: tartanom kell a pozíciómat, nem veszíthetek labdát, labdát kell szereznem, segítenem kell a zökkenõmentes labdakihozatalt, illetve egyéb védekezõ feladatok. Nagyon élvezem. A többiekért tehetek."

 

"Tetszenek Mourinho edzésmódszerei: nagyon dinamikusak, és mindig a labdával történnek. Nincsenek igazán hosszú gyakorlások vagy sok szóbeli utasítás. Õ érti, mire van egy futballistának szüksége: 20 perc és ennyi. Így nincs idõ arra, hogy lankadjon a koncentrációnk."

 

 

A Manchester United a szezon közel egyharmadánál járva már nyolc pontos hátrányt szedett össze a Premier League éllovasához mérten, legutóbbi nyolc bajnokijából csak kettõt megnyerve, Herrera azonban magabiztos azt illetõen, hogy hamarosan elkezdenek egyre feljebb kapaszkodni a tabellán.

 

"Továbbra is ott vagyunk az élboly közelében és akár öt ponttal is többünk lehetne most" - tette hozzá.

 

"Megérdemeltük volna, hogy legyõzzük a Stoke Cityt és a Burnleyt is. Ezek a mérkõzések egészen hihetetlenek voltak. 37 lövésünk volt, míg nekik csak egy ... hihetetlen, hihetetlen."

 

"Beszéltem errõl Juannal [Mata] és még egyikünknek se volt hasonló tapasztalata. Ilyen egyszer fordul elõ egy szezonban, velünk azonban már kétszer is. A labda kapufát talált, majd kifelé pattant; hamarosan már befelé fog."


MEN

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!