Mourinho: Wenger több tiszteletet kap

Jose Mourinho szerint Arsene Wengert jobban tisztelik Angliában, mint õt.


A két menedzser szombaton egymás ellen csap össze az Old Traffordon. A portugál van nagyobb nyomás alatt, hisz csapata nyolc ponttal van lemaradva a tabella elsõ helyétõl.

 

A United menedzsere mai sajtótájékoztatóján arról is beszélt, hogy Wenger több tiszteletet kap a brit médiától, pedig mindketten ugyanannyi angol bajnoki címmel rendelkeznek.

 

"Sir Alex Ferguson nincs már itt többé és holnap hat vagy hét Premier League elsõségrõl beszélünk majd" - nyilatkozta Jose. "Nekem van három, Wengernek három vagy négy, nem tudom. Arról a két menedzserrõl beszélünk, akik jelenleg a legeredményesebbek a Premier League-ben."

 

"Ezért tisztelni kellene minket azokban a periódusokban is, amikor az eredmények nem a legjobbak. Wenger úr megkapja ezt a tiszteletet. Azt viszont nem hiszem, hogy én megkapom. Különösen ha megnézzük, hogy a legutolsó bajnoki címemet 18 hónapja nyertem, nem pedig 18 éve. Szóval nem hiszem, hogy ugyanúgy tisztelnek."

 

 

Wenger a PL-ben még nem tudta legyõzni Mourinhót, ám a portugál szakember szerint ez a statisztika nem lesz hatással a szombati rangadóra.

 

"Bármely menedzserrel szembeni rekordod - legyen az jó vagy rossz - egyáltalán nem fontos. Az egyetlen dolog, ami számít az az, mit is kapsz általánosságban csapatként."

 

Mourinho két szezonnal ezelõtt nyerte el a bajnoki címet a Chelsea-vel és elhatározta, a gyöngécske rajt ellenére a Uniteddel is el akarja érni azt. A menedzser elmondta, nagyon boldog az Old Traffordon és több ajánlatot is visszautasított Európából, hogy a Vörös Ördögöknél dolgozzon.

 

"Annál a klubnál vagyok, amelynél akartam lenni. Ez ilyen egyszerû. Amikor kirúgtak a Chelsea-tõl, nem voltam bajban. Sok ajánlatom volt. De nem beszélek ezekrõl, mert ez elvi kérdés, de 1-2 héten belül dolgozhattam volna ismét. Azonnal dolgozhattam volna újra."

 

"Európa legnagyobb klubja közül kerestek meg, dolgozhattam volna náluk, de vártam a lehetõségre, hogy annál a klubnál munkálkodhassak, amelyiknél akartam. Négy különbözõ klubbal lettem bajnok és minden klubommal bajnok akarok lenni, ami elég szép rekord lenne, ha sikerülne. Így a Manchester Uniteddel is meg akarom tenni."

 


SkySports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!