Manchester United - Crawley Town: Beharangozó

Az FA kupa 5.körének talán legsimább párosítása ez sokak szerint. Ám Angliában soha nem mehet biztosra egyetlen csapat sem még úgy sem, hogy ekkora a két klub közti különbség.


Szombat késõ délután látogat az Old Traffordra az ötöd osztályú Crawley Town csapata, hogy megpróbálja az év talán legnagyobb futball szenzációját véghez vinni azzal, hogy továbbjut a Manchester United legyõzésével.

A kis csapatnál nagy az öröm, amiért a United az ellenfél, ráadásul az Álmok színházában játszani valóban egy álom lesz a kisebbik Vörös Ördögöknek. (Ugyanis a Crawley Town kabalája is vörös ördög - a szerk.)

Sir Alex Fergusonék elõtt nagyon komoly sorozat áll, szerdán utaznak Marseillebe a Bajnokok Ligája nyolcaddöntõjének elsõ mérkõzésére, majd hamarosan a Chelsea és a Liverpool vár rájuk, ráadásul mindkét találkozó otthontól távol.

Ezért a skót menedzser semmiképp nem a legerõsebb csapattal áll ki holnap és ahogy a mai sajtótájékoztatóján elmondta, több helyen fog változtatni az alap kezdõcsapathoz képest.

De változtatások ide, nem a legerõsebb kezdõcsapat oda, a Manchester Unitednek hazai pályán köteleõ a gyõzelem a kiscsapat ellen!


Akik hiányozhatnak:

United: Valencia (boka), Park (térdín), Owen (ágyék), Hargreaves (térdín), Evans (láb), Ferdinand (vádli), Neville (visszavonult)

Crawley: Neilson (láb), Simpson (talán bevethetõ), Dempstre (talán bevethetõ)


Érdekességek:

Ha a Crawley Town továbbjut, a második világháború óta az elsõ, nem ligában (elsõ 4 osztály) szereplõ csapat lehet, amely a negyeddöntõbe jut.

A Crawley Town a hatodik nem ligában szereplõ csapat, amely az FA kupa ötödik fordulójában szerepelhet. Az eddigi öt csapat: Colchester (1948), Yeovil (1949), Blyth Spartans (1978), Telford United (1985) és Kidderminster Harriers (1994).

A Manchester Unitedet a Crawley Towntól 93 hely választja el.

Ebben a szezonban 19 hazai mérkõzésen nem kapott ki a United, összességében pedig a legutóbbi 22 hazai találkozóján nem talált legyõzõre, ráaádásul a 22 mérkõzésbõl 21-en gyõzni tudott.

A Crawley Town a 2011-es évben még veretlen, 8 gyõzelem mellett 3 döntetlent játszottak.

Az idei FA kupa sorozatban ez már a hetedik mérkõzésük lesz és többek között a Swindon Town-on, a Derby County-n és a Torquay Uniteden keresztül jutottak el idáig.


Egymás elleni mérleg:

A két klub még soha nem találkozott egymással.

A United FA kupában lejátszott hazai mérkõzéseinek mérlege: 189 mérkõzés, 121 gyõzelem, 36 döntetlen, 32 vereség, 393-170-es gólarány.


Legjobb góllövõk:

United: Berbatov 20 gól(0 FA), Hernandez 11 gól(1 FA), Nani 10 gól(0 FA)

Crawley: Tubbs 28 gól(3 FA)


Manchester United - Crawley Town
FA kupa, 5.kör
Manchester, Old Trafford, 2011.02.19. 18:15

Játékvezetõ: Lee Probert
Asszisztensek: Darren Cann és Patrick Keane
Negyedik játékvezetõ: Lee Mason

Lehetséges United kezdõ: Lindegaard - Rafael, O'Shea, Brown, Fabio - Gibson, Carrick, Anderson, Obertan - Bebe, Hernandez

ManUtdFanatics tipp: 5-1

 


A mérkõzést a FanaticsTV menüpontunk alatt a regisztrált felhasználóink élõben követhetik, valamint a Sportklub szombaton 18:15-tõl élõben közvetíti.
 


manutdfanatics

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!