Blind: Van némi hasonlóság Mourinho és Van Gaal között

Bár a Manchester United még közel sem kapcsolt a legmagasabb sebességi fokozatba mióta José Mourinho vette át a csapat irányítását, Daley Blind úgy érzi, hogy jó úton haladnak a portugál vezetésével.


A holland bekk hasonlóságot vélt felfedezni Mourinho és elõdje, Van Gaal munkamódszerei között a Manchester Unitednél, azonban kettejük között a legnagyobb különbség a futballal kapcsolatban vallott filozófiájukban keresendõ.

 

Van Gaal két évet tölthetett el a Vörös Ördögök kispadján, azonban a Barcelonánál még õt másodedzõként segítõ Mourinho váltotta, miután a klub szurkolói elégedetlenek voltak "negatív" játékstílusával.

 

Finoman fogalmazva a Mourinho-éra se hozta még el a várt hatást az Old Traffordon, hiszen a bajnokságban csak a hatodik helyen tanyáznak, kilenc ponttal lemaradva a listavezetõ Chelsea mögött.

 

Blind szerint azonban Mourinho jó irányba kormányozza a Unitedet, és szerintem a portugál mester hozzáállása teljes más, mint Van Gaalé volt.

 

"Elég szerencsésnek mondhatom magamat, hogy számos nagy nevû edzõ keze alatt dolgozhattam. Napi szinten rengeteget tanulok Mourinhotól és õ egy nagyszerû fickó" - kezdte Blind a holland De Telegraafnak.

 

 

"Ha a csapattal kapcsolatos elkötelezettségét vesszük, abban eléggé hasonlít Van Gaalra. Korábban együtt dolgoztak, úgyhogy szerintem ebben semmi meglepõ vagy szokatlan nincs. Mindenki szereti, ha a menedzseredet érdekli, hogy miként érzed magad, hogy vagy."

 

"Mourinho kiérdemelte magának a 'Special One' becenevet, mindazért amit elért. Õ egy kiváló edzõ, akinek rendkívül jó szeme van a részletek megfelelõ kidolgozásához. Taktikailag nagyon erõs."

 

"De az õ filozófiája eléggé különbözik Van Gaalétól. Õ nagyon direkt, minden csak a gyõzelemrõl szól."

 

"Viszont azt hiszem, hogy jó úton járunk csapatként."


Goal.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!