Manchester United 4-1 West Ham United

Zlatan Ibrahimovic és Anthony Martial dupláival magabiztos gyõzelmet aratott a Manchester United.


Várható volt, hogy Jose Mourinho - aki ezen a meccsen töltötte le egymeccses eltiltását - ezúttal sem fogja felküldeni a pályára ugyanazt a csapatot, mint az elõzõ mérkõzésen. Ismét több poszton is változtatott a portugál, de örömteli, hogy Phil Jones 2014 decembere után tudott elõször négy egymást követõ mérkõzésen a kezdõbe kerülni.

 

Mint vasárnap, most is gólt hozott a második perc, de szerencsére ezúttal ellenkezõ elõjellel. Rooney indította Mkhitaryant, aki a tizenhatos vonalánál sarokkal játszott Zlatan elé. A svéd támadót Kouyaté két kézzel próbálta lerántani, de Ibra megállíthatatlan volt és könnyedén lõtt Adrian kapus mellett a jobb alsóba, 1-0 a hazaiaknak. A gól után a csatárt ápolni kellett. A visszajátszáson jól látszott, hogy a kapus nyújtott lábbal beleszállt ellenfele térdébe, mégis a pályán maradhatott.

 

 

Nem kellett sokat várni az újabb helyzetekre, Ibrahimovic lõtt ismét, de Adrian hárított, a kipattanót Martial próbálta bekotorni, de a West Ham hálóõre ezúttal is a helyén volt.

 

Tíz perc játék után kissé szétszakadt a pálya, a középpályán nem sok ellenállás érte a játékosokat, így szinte egymás után jöttek a kontrák. Elõször a United futott el a jobb szélen, Ibra került ki szélre és próbált beadni, de a védelem szögletre mentett. A sarokrúgást túlélte a WHU, majd 2-1-ben rohanhattak a hazai kapu felé. Kezdett meleg lenni a helyzet, ám Rojo nagy sprint végén nagyszerûen szerelt, elhárítva a veszélyt.

 

Szöglettel jöhettek a vendégek, ám a beadást lefülelték a hazaiak és azonnal indultak is a másik kapu felé. Valencia rohant, Martialt játszotta meg, aki el akart futni Obiang mellett, a védõ azonban feltartóztatta - szabálytalanul. A szabadrúgás a tizenhatos sarkától Rooney révén szállt a hosszú alsó felé, ám Adrian szép vetõdéssel szögletre tolta a játékszert.

 

A 18. percben is villámgyors ellentámadást vezetett a hazai gárda, amit Martial -nem épp a legjobb - lövése zárt le.

 

Nem sokkal késõbb Herrera is próbálkozott, majd Zlatan szánta el lövésre magát, ám egyikük sem tudta növelni a hazai elõnyt.

 

Sõt, az elõny növelése helyett elolvadt az a 35. percben, amikor a Kalapácsosok a bal szélen jöttek ketten Valencia ellenében, Payet beindult befelé, majd 21 méterrõl tüzelt, De Gea nem volt a helyzet magaslatán, kijött róla a labda, amire Fletcher csapott le, megszerezve elsõ gólját új csapatában. Mondhatnánk, hogy mindig öröm, ha egy Unitedben nevelkedett játékos eredményes tud lenni, de ez nem ilyen pillanat volt.

 

Sajnos a bekapott gól megfogta a Mourinho-csapatot, a WHU pedig kicsit feljebb is lépett, ám komolyabb helyzetek nem jöttek a londoniaktól. 

 

A szünetre vonult csapatok közül a manchesteriek lehettek csalódottabbak, hiszen sokkal többet tettek a vezetés megszerzéséért, de ez egyelõre váratott magára.

 

Ám nem sokáig, mert a második félidõ 3. percében Martial elõnyhöz juttatta csapatát. Valencia az oldalvonal mellett sarokkal tette le Mkhitaryannak a labdát, aki elõtt hatalmas terület nyílt, betört a tizehatosra, majd nagyon okosan gurított az érkezõ Martial elé. A francia támadó 12 méterrõl nem hibázott, 2-1 a Unitednek.

 

 

A gól kissé lecsendesítette a mérkõzést, legalábbis az elsõ 45 perchez képest mindenképp, ám 1-2 tetszetõs pillanat így is született, mint például Rojo hihetetlen sprintje, mely végén messzirõl szerelt becsúszva, kisegítve ezzel Carricket. 

 

Az 56. percben Rooney adott gólpasszal felérõ átadást Martialnak, kinek lövését a vendégek kapusa védeni tudta. Úgy néz ki, a West Ham kapusai a manchesteriek ellen teljesítenek top formában...

 

Öt perccel késõbb Ibra 24 méterrõl leadott bombaerõs szabadrúgása majdnem túlment Adrianon, de csak majdnem, végül megszerezte a játékszert.

 

Egy perc múlva már csak a hálóból tudta kiszedni a labdát a kapus. A londoniak térfelén szerzett labdát a United, Ibra öt védõ között adott labdát Valenciának, az ecuadori laposan lõtt középre, ahol érkezett Martial és közelrõl a kapuba talált, 3-1!

 

Úgy tûnt, a csapatok kezdtek beletörõdni az eredménybe, ez a Vörös Ördögök részérõl érthetõ is lett volna, ám a vendégeknél nem. Mégsem tudtak sok eredményes dolgot végrehajtani, pedig Bilic még cserékkel is próbálkozott, ám azok sem sültek el igazán jól.

 

Zlatan még nem tett le arról, hogy duplázzon, de 8 méterrõl leadott sunyi lövését is hárította Adrian. A túloldalon Fernandes próbált szépíteni az eredményen, de Rojo blokkolt.

 

Percek voltak hátra, amikor végre - elõször a szezonban - pályára lépett Bastian Schweinsteiger. Az Old Trafford közönsége is nagyon várta már ezt a pillanatot.

 

A ráadás pillanataiban Feghouli kétszer próbált gólt szerezni, de egyszer sem sikerült. Már csak másodpercek voltak hátra, amikor Herrera nagyot harcolt az ellenfél tizenhatosán belül, majd középre lõtt, megtalálta Ibrahimovic-ot, aki 5 méterrõl hálóba lõtt, ezzel neki is sikerült a duplázás.

 

A manchesteriek teljesen megérdemelten gyõztek ma este és ha Adrian nem olyan jó kapus, mint amilyen, akkor Bilic már a második félidõre úgy küldhette volna ki csapatát, hogy a legfontosabb, ne sérüljön meg senki az Arsenal elleni bajnokira készülve.

 

Ibrahimovic, Mkhitaryan és Martial ma nagyon jól teljesített, vezetésükkel nyert Mourinho csapata.

 

 

Ligakupa, negyeddöntõ
Manchester United 4-1 West Ham United
Old Trafford

 

Vezette: Mike Jones

 

 

United: De Gea - Valencia, Jones, Rojo, Shaw(Blind 46.) - Carrick, Herrera - Mkhitaryan(Rashford 90.), Rooney, Martial(Schweinsteiger 86.) - Ibrahimovic
Nem használt cserék: Romero, Schneiderlin, Lingard, Mata

 

West Ham: Adrian, Reid, Cresswell(Masuaku 45.), Feghouli, Kouyate, Obiang, Ogbonna, Fletcher, Payet(Zaza 76.), Antonio(Lanzini 58.), Fernandes
Nem használt cserék: Randolph, Nordtveit, Noble, Collins

 

Gólszerzõ: Ibrahimovic 2', 94', Martial 48', 62' illetve Fletcher 35'

 

Sárga lap: Valencia, Rooney illetve Obiang

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!