Carrick: Valami elindult a Unitednél

Michael Carrick meggyõzõdéssel állítja "valami elindult" a Manchester Unitednél az elõzõ szezonok csalódásait követõen.


Sir Alex Ferguson 2013-as visszavonulása óta a United egyszer sem tudott érdemben beleszólni a Premier League bajnoki címéért folyó harcba és a jelenlegi szezonból eltelt három hónap során is alapos hátrányt szedtek össze, 13 forduló alatt mindössze 20 pontot gyûjtve.

 

Mindazonáltal az elõzõ szezonhoz képest a csapat teljesítményét általánosságban jobbnak ítélik Mourinho irányítása alatt, Carrick, aki az elmúlt évtizedet az Old Traffordon töltötte, szerint pedig a csapat közel áll ahhoz, hogy megtalálják a Ferguson utáni éra sikerreceptjét.

 

"Az ilyenek soha nem zajlanak le két hét alatt, nem hiszem, hogy mi is azt gondoltuk volna, hogy ez majd nagyon gyorsan megtörténik - Ferguson nagyon sokáig vezette a csapatot" - kezdte a 35 éves középpályás.

 

"De azt kell hogy mondjam, vannak bizonyos jelek, hogy már közeledünk hozzá. Tudom, hogy eléggé le vagyunk maradva a bajnokságban, de vannak olyan jelek, amik alapján azt érezhetjük, hogy végre megérkezünk oda, ahova szeretnénk. Majd az idõ eldönti, hogy tényleg így van-e."

 

Mourinho, aki a klub harmadik menedzsere már Ferguson visszavonulása óta, gyakran emlegeti csapata balszerencséjét, miután például a hétvégén a West Ham kapusa, Darren Randolph élete formájában védett az 1-1-re végzõdött bajnokin. Sorozatban ez volt a negyedik döntetlenje hazai pályán a Unitednek.

 

Azonban méretes revansot tudtak venni a londoni Kalapácsosokon 3 nappal késõbb, amikor helyzeteik jobb kihasználásának köszönhetõen 4-1-es gyõzelemmel jutottak tovább ellenük a Ligakupa negyeddöntõjébõl.

 

"Minden mérkõzés eléggé hasonlóan alakul. Még amikor nem is sikerült eredményt elérnünk, akkor is úgy érezzük, hogy az összes döntetlenre végzõdött meccset nyerhettük volna, amit elég nehéz elfogadni" - tette hozzá Carrick.

 

 

"Ezzel egy idõben azonban nem kerülünk ettõl annyira padlóra, mert a teljesítményünkkel nem csak a gyõzelmet, hanem egy nagy arányú gyõzelmet érdemeltünk volna."

 

"Voltak olyan esetek, hogy a kupasorozatokban jól játszottunk és a helyzeteink is bementek. A bajnokságban ez számos alkalommal nem így alakult bizonyos okok miatt, de ha továbbra is így tudunk játszani, akkor rendben leszünk."

 

"A teljesítményünk láttán, illetve az alapján, ahogyan érezzük magunkat játék közben, nem olyan érzés, mintha rosszul kezdtünk volna. Az embert az eredményei alapján ítélik meg, errõl szól minden, de ezzel egy idõben van egy benned kialakult érzés is és persze van a kevésbé számszerûsíthetõ teljesítmény is."

 

"Ez nem olyan dolog, hogy fogod és megnyomod az átkapcsoló gombot és minden rendben lesz, csapatként kell építkezned. Rengeteg pozitívum fakad az egyéni és a csapat összeteljesítményébõl és szerintem a szezon hátralévõ részében már rendben leszünk."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!