U21: Chelsea 3-1 United

A csapatkapitány Axel Tuanzebe révén ugyan megszerezte a vezetést a United, a Chelsea három góllal válaszolni tudott a találatra és még azt is megengedhették maguknak, hogy kihagyjanak egy büntetõt.


Az ideiglenes edzõ, Nicky Butt három védõvel és két szárnyvédõvel állt fel a 2612 nézõ jelenlétében, Aldershotban megrendezett mérkõzésen, azonban a londoniak megérdemelt gyõzelmet arattak.

A Vörös Ördögök a mérkõzés elején szinte azonnal büntetõt reklamáltak, miután a Demi Mitchelltõl beadást kapó Josh Harrop ellen szabálytalankodtak, majd Sean Goss tüzelt kapu mellé, miután Kyle Scott szabálytalankodott Scott McTominay-jal szemben. A vendégek merészen kezdtek, Bradley Collins kapus egy szögletnél majdnem elvétette a labdát, így újabb sarokrúgás következhetett.

Goss a rögzített szituációból veszélyes labdát kanyarintott be, Tuanzebe érkezett és közelrõl bevette a hazaiak kapuját, mellyel elsõ gólját szerezte meg ezen a szinten. A Chelsea azonnal magasabb szintre kapcsolt, Fikayo Tomori távoli próbálkozása pattant vissza a bal kapufáról, Mitchell tisztázta a kipattanót.

Az egyenlítés a 36. percben érkezett el, amikor Tuanzebe képtelen volt megállítani Ike Ugbot, és a csatár bár elcsúszott, még képes volt Sterlinghez passzolni, akinek lövése Poole-on megpattanva O'Hara kapujában kötött ki. Hat perccel késõbb Matty Willock ügyetlen belépõje Mason Mount ellen a tizenhatoson belül büntetõt eredményezett a Chelsea-nek.

O'Hara jobbra vetõdve ki tudta tolni Jay Dasilva erõteljes tizenegyesét, így ekkor még maradt a döntetlen állás. O'Hara egy Ugbo próbálkozást is hárított, a Kékek pedig a félidõ végéhez közeledve folytatták a vendégekre gyakorolt nyomást. Quintero beadását követõen Mount nem tudott betalálni, majd az elõkészítõ lõtt centikkel a kapufa mellé.

A londoni együttes a szünet után is folytatta játékát, és hamar vezetést is szerzett. Dasilva futott el a bal szélen Gosst és Poole-t is lehagyva, majd Quinterohoz játszott, aki ballal bekotorta a labdát. Ugbo pillanatokkal késõbb közel járt a harmadik gólhoz, azonban nem tudta eltalálni a kaput, így a Unitednek még volt esélye az egyenlítésre.

Goss próbált azonnal válaszolni a helyzetekre, pontos passzokkal operált, majd egy beadását követõen Mitchell bukdácsolt a tizenhatoson belül, de Coggins bíró szerint nem követtek el ellene szabálytalanságot, elmaradt a büntetõ. Collins kapust a második félidõben egyáltalán nem tesztelte a United, majd a hazaiak egy késõn szerzett harmadik találattal el is döntötték a mérkõzést. A csereként beállt Maddox próbálkozása csak úgy, mint az elsõ Chelsea találat, megpattant és utat talált a vendég kapuba.

Josh Doughty és a 16 éves Aidan Barlow elõször léphettek pályára ezen a szinten idén, azonban a Premier League 2 küzdelmei 2016-ban végetértek, miután két Premier League International Cup találkozó még vár az együttesre karácsonyig.


Premier League 2 | EBB Stadium, Aldershot | Gólszerzõk: Sterling 36, Quintero 52, Maddox 90 | Tuanzebe 20

United: O'Hara; Poole, Tuanzebe, Scott (Barlow 90); Olosunde, Goss, Redmond, Willock (Kehinde 68), Mitchell; Harrop; McTominay (Doughty 81). Nem használt cserék: M.Johnstone, Boonen.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!