Carrick: Zlatan gólja különleges pillanat volt

Michael Carrick hiszi, hogy Zlatan Ibrahimovic 'különleges' és 'megérdemelt' Crystal Palace elleni gyõztesgólja nagy pillanata lehet a Manchester Unitednek ebben a szezonban.


Paul Pogba iratkozott fel elõször a gólszerzõk közé szerdán este a Selhurst Parkban, James McArthur második félidõ közepén szerzett góljának köszönhetõen azonban megint fennállt a veszélye, hogy a Vörös Ördögök 1-1-es döntetlennel lesznek kénytelenek beérni egy bajnoki mérkõzésen. A lefújás elõtt nem sokkal azonban jött Zlatan Ibrahimovic, szezonbeli 14. góljával pedig 3 ponttal távozhattak a manchesteriek.

 

Carrick már 11. idényét tapossa a Manchester Unitedben, így már számtalan alkalommal tapasztalhatta meg a kései gyõztesgólok okozta eufóriát, de a 35 éves középpályás szerint ennél kevés jobb érzés létezik a futballban.

 

"Ez egy hihetetlenül jó érzés, ráadásul a lehetõ legjobb mód arra, hogy megnyerj egy mérkõzést" - kezdte Carrick Dél-Londonban a MUTV-nek.

 

"Az szinte nem is számít, hogy ilyen pillanatban játszol-e vagy sem. A késõi gyõzelembõl fakadó érzés mindig különleges, és egy kicsit mindig többet jelent, mint egy már korábban eldöntött mérkõzésen nyerni. Nagyszerû volt és nagyon élveztük."

 

"Megérdemeltük. Nem mondom azt, hogy klasszis teljesítményt nyújtottunk, de a mérkõzés nagy részében irányítottunk. Voltak lehetõségeink az elsõ félidõben, majd szerettük volna döntésre vinni a meccset, hogy könnyebbé tegyük a dolgunkat. De aztán visszajöttek a meccsbe, megvolt a lehetõségük, amibõl be is találtak."

 

"Ennek ellenére végig éreztem, hogy bennünk van a gyõztesgól; van néha ilyen érzése az embernek. Nyomtunk és csak nyomtunk és éreztük, hogy a gól is jönni fog. Nagyszerû labda volt Paultól és egy fantasztikus befejezés Ibrától. A meccset pedig megnyertük."

 

 

Carrick úgy érzi, ez a gyõzelem most olyan hatással lehet a United lendületére, amely eredménye a szezon végén is érezhetõ lesz.

 

"Amikor sikerül így nyerned, az nagyon nagy pillanat és nem csak egy adott mérkõzésre, hanem az egész szezonra kihatnak" - tette hozzá.

 

"Jobb érzés, és nagyon jó hangulatot biztosít a következõ mérkõzésre való felkészüléshez."

 

"Nem akarunk túlzottan elszállni magunktól emiatt, mert az túlontúl veszélyes lenne, de amirõl hetek óta beszélünk, hogy hamarosan minden apró részlet a helyére kerül, az kezd megvalósulni. Eddig nem voltak meg az eredményeink, hogy ezt megmutathassuk. De az elõzõ hét erre is nagyon jó lehetõséget mutatott."

 

"Minden évben ezt mondjuk: az évnek ebben a szakában sok minden eldõl, mert sorra követik egymást a mérkõzések és ha Karácsonykor jól tudsz szerepelni, az komoly esélyt nyújt számodra. Ha sikerül erõsebben befejeznünk a szezont, mint ahogy elkezdtük, akkor jó esélyünk lesz arra, hogy ott lehessünk, ahol szeretnénk lenni."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!