Zlatan: Nõ az önbizalmunk

Zlatan Ibrahimovic figyelmeztette a Premier League többi csapatát, azzal, hogy elkezdtek egyre feljebb kapaszkodni a tabellán, nõtt a Manchester United önbizalma.


A svéd csatár szezonbeli 14. találata nagyon értékes 2-1-es gyõzelmet ért szerdán ese a Crystal Palace ellen a Selhurst Parkban, ahol csapattársa, Paul Pogba is fel tudott iratkozni a gólszerzõk közé.

 

Ibrahimovic 88. percben szerzett gólja csak még nagyobb lendületet biztosít a csapatnak azután, hogy a hétvégén sikerült legyõzniük a rivális Tottenham Hotspurt, a 35 éves támadó pedig úgy érzi, a csapat megindult a megfelelõ irányba.

 

"Keményen dolgozunk, van önbizalmunk, hiszünk abban amit csinálunk. Mindent megteszünk és ugyanolyan koncentráltak maradunk a továbbaikban is, mint most" - kezdte Zlatan a MUTV-nek adott exkluzív interjújában.

 

"Mindig is megvolt a hitünk, ezekbõl a meccsekbõl pedig további önbizalmat fogunk meríteni."

 

"Néhány meccsünkrõl csalódottan távozhattunk, úgyhogy most ezt az utat kell folytatnunk, amit most megkezdtünk és továbbra is gyûjtögetnünk kell a három pontokat, hogy közelítsünk az élbolyhoz. Ha megtudod nyerni az ilyen meccseket, akkor azok nagyon sokat számíthatnak a végelszámolásban, mert itt [Selhurst Park] nem könnyû játszani. Számomra például ez volt az elsõ alkalom. Minden csapattársam azt mondta, ez egy nagyon nehéz meccs lesz és az is volt."

 

"Az járt végig a fejemben, nehogy egy újabb döntetlent érjünk el azt követõen, hogy 1-0-ra vezetünk, mert az ellenfél kiegyenlít és 1-1 lesz. De végül sikerült megszereznünk a gyõztesgólt és ez a legfontosabb dolog. Most csökkentettük a hátrányunkat [az Arsenallal szemben az Everton elleni vereségük után] és ezt így kell folytatnunk."

 

 

Zlatan adta a gólpasszt is Pogba vezetõgólja elõtt az elsõ félidõ lefújását megelõzõen, majd késõbb a francia középpályás visszaadta a kölcsönt és járult hozzá a támadó drámainak bizonyuló gyõztesgóljához.

 

"Vártam a labdára" - tette hozzá gólja kapcsán Ibra.

 

"Megpróbáltam vonalban maradni, mert õk egy nagyon védekezõ felfogású csapat. Jól játszottak, jól védekeztek, úgyhogy a lehetõ legjobb pillanatban kellett kilépnem közülük. Amikor megkaptam a labdát Paultól, tudtam hogy ez egy nagyon jó labda volt, majd kapura lõttem és gól lett belõle."

 

A Pogbával való egyre gyümölcsözõbb kapcsolatukról Ibrahimovic elmondta, nagyon élvezi a másik nyári igazolással való játékot, ám hozzátette, az egész csapat hozzátette a magáét a dél-londoni sikerhez szerdán este.

 

"Sokat beszélünk és mindig segítünk a másiknak."

 

"Szerintem õ szeret velem játszani és rám is ugyanez mondható el vele kapcsolatban. De ez nem csak kettõnkrõl, hanem az egész csapatról szól."

 

"Mindannyian keményen dolgozunk. Látható, hogy nem teljesítettünk klasszis szinten, de így is sikerült megszereznünk a gyõztesgólt. Néha hiába vagy top formában, nem tudsz gyõzni, mint ahogy az rólunk is elmondható volt az utóbbi hetekben."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!