U23: United 2-0 Sparta Praha

A Manchester United eddigi két Premier League International Cup mérkõzésébõl kettõt megnyert, a Villarreal legyõzése után ezúttal kényelmesen verték a Sparta Praha csapatát.


Josh Harrop 21. percben szerzett találata - 21. születésnapján - elegendõ volt, hogy a Vörös Ördögök elõnnyel vonulhassanak a szünetre, majd röviddel a pihenõt követõen Devonte Redmond góljával Nicky Butt végig domináló csapata megérdemelten aratott gyõzelmet.

A United egyik figyelemreméltó csapatátalakítása a mérkõzés elején a csatár Demi Mitchell posztváltása volt bal hátvédre, a Sparta Praha pedig 2 változtatást eszközölt a két nappal az ezt a mérkõzést megelõzõ együtteshez képest, mely a Villarrealtól kapott ki 2-1 arányban. A csehek utolsó csoportmérkõzése során egy teljesen semleges pályán, a staffordshire-i Szent György-Parkban léphettek pályára.

Matty Willock hamar, a hatodik percben besárgult, miután a tizenhatoson belülre betörve a földre rogyott egy védõvel való találkozást követõen, a bíró szerint azonban szimulált. A sárga lapja nem vetette vissza õt, és a középpályás hamar ismét tesztelte a prágai csapat védelmét, azonban kísérlete fölé szállt. A születésnapos Harrop próbálkozott egy lövéssel nem sokkal késõbb, mely a United elsõ kaput eltaláló lövése volt a mérkõzésen és Patrick Storc-nak nagyot kellett hárítania.

Úgy tûnt, hogy elkerülhetetlen, hogy Willock és Harrop ne szerepeljenek a Vörös Ördögök vezetõgóljában, és így is történt, Matty csodás passzt tálalt a tizenhatosra befutó Harrop elé két védõ között, Josh jobbal a bal lába felé húzva a labdát a kapust is könnyû szerrel vágta át, majd az üres kapuba passzolt.

A United közel járt ahhoz, hogy 2-0 legyen a találkozó állása, miután Mitchell támadótudását megcsillogtatva indult meg a szélen, majd a beadásra érkezve Redmond a kapufára fejelte a játékszert.

A másik végen a Vörös Ördögök középhátvéd duója, Axel Tuanzebe és Regan Poole nagyon hatékonyan, tekintélytparancsolóan zárták le a cseh támadásokat. Még amikor a páros egyike kicsit rosszul, középre fejelte ki a labdát, és Filip Havelka lecsapott rá, Kieran O'Harának akkor sem akadt semmi dolga - a csatár által leadott lövés messze elkerülte a kaput.

A második félidõre kifutva a heves esõ nem akadályozta meg a Unitedet, hogy hamar megduplázza elõnyét. Sean Goss passzolt a bal szélen elfutó Mitchellnek, aki az alapvonalig lefutott Karel Tvaroh szorításában, aki becsúszva sem tudott szerelni, Demi középre lõtt laposan, az érkezõ Redmond pedig közelrõl Storc kapujába passzolta a játékszert.

A gólt megelõzõen is voltak próbálkozásai a Unitednek, Mitchell beadása okozott kisebb gondot Storc kapusnak, majd Willock próbálkozott lövéssel, de Storc ismét hárított.

A Sparta próbált gólt szerezni utolsó mérkõzésén a sorozatban, azonban Havelka is elvétette szabadrúgását, majd Matej Pulkrab fejese is célt tévesztett, és már úgy tûnt O'Hara úgy mehet ma haza, hogy védésre sem kényszerítették. Az utolsó pillanatokban aztán még is védenie kellett Vaclav Dudl próbálkozása után, azonban könnyûszerrel gyûjthette be a labdát.

A cseh csapat zord, manchesteri idõjárásban való szenvedését még két sárga lap tetézte a mérkõzés végén, miután Daniel Kostl vágta fel Harropot, - aki az elsõ félidõben úgy tûnt térdínsérülést szenvedett, azonban a pályán tudott maradni -, majd a kapitány Pulkrab sárgult be.

Ez az este egyértelmûen a Unitedé volt, és a csapat most már az utolsó csoportmérkõzés felé fordíthatja figyelmét, melyet szintén a Leigh Sports Village-ben, a tabella élén álló Middlesbrough ellen vív majd a csapat csütörtök este, három nappal karácsony elõtt.


Premier League International Cup | Leigh Sports Village | Gólszerzõk: Harrop 21, Redmond 55

United: O'Hara; Olosunde (El Fitouri), Tuanzebe, Poole, Mitchell; Willock, Goss; Harrop, McTominay, Kehinde (Gribbin); Redmond (Scott). Nem használt cserék: M Johnstone, Doughty, Buffonge, Warren.

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!