Herrera: Amiért szeretem az angol futballt

Ander Herrerával mindig öröm a futballról beszélgetni. Ha ez a csodás játék a Manchester United középpályásának elsõ szerelme, minden bizonnyal a második az, ha beszélhet róla.


Az Inside United nemrég interjút készített a barátságos Anderrel az Aon Training Complexben, és az Angliában való futballozás megtapasztalásáról kérdezték, miután a játékos odahaza, Spanyolországban tanulhatta meg a játék alapjait.


Milyen gyakran néztél angol futballt azelõtt, hogy ideigazoltál volna, és milyen különbséget láttál a spanyol futballhoz képest?
Nagyon sok angol mérkõzést láttam érkezésem elõtt, hiszen nézõként ez a legizgalmasabb bajnokság. A szervezettség hihetetlen, az, ahogy az FA viszonyul a szurkolókhoz és hogy mennyire szeretnék megtölteni az összes stadiont, ez elképesztõ. A pályák is mindig kifogásolhatatlanok. Mindenki folyton a különbségekrõl kérdez engem, és hogy õszinte legyek, szerintem nincs akkora különbség, a futball mindenhol futball, és a jó játékosok is mindenhol jó játékosok. Talán a játék intenzitása itt olykor kicsit magasabb. Spanyolországban és más országokban talán több teret kap a taktika és a saját kapud megvédése, azonban itt Angliában mindenki támadni akar és ez a szurkolóknak is nagyon jó.

Az édesapád azt mondta, hogy az Athletic Club a "legangolabb" a spanyol együttesek közül - miért van ez, milyen, az angol klubokhoz hasonló tulajdonságokkal rendelkeznek?
Elõször is a stadion és a szurkolók is - példának okáért ugyanúgy ünnepelnek és ujjonganak minden egyes szöglet miatt, ahogy az angliai szurkolók is [mosolyog]. Ez az elsõ dolog, amit észreveszel, ha a San Mamés Stadiumba, az Athletic arénájába mész. Az Athletic stílusa hagyományos módon meglehetõsen direkt és ez az angol futballstílushoz is mutathat hasonlóságot.

 

 

 


Mi volt a véleményed az angol futballról, amikor elõször ízlelhetted meg az Athletic Club színeiben pont a Manchester United ellen 2012 márciusában az Old Traffordon?
Fantasztikus emlékeim vannak arról a mérkõzésrõl, hiszen egy fantasztikus csapatot tudtunk legyõzni. Esélyem volt Ryan Giggs ellen játszani, ami nagyon fontos volt számomra, hiszen otthon képem is van róla [mosolyog]. Emlékszem, hogy nagyon sok szurkoló kísért el minket az összecsapásra, csodálatos nap volt az Athletic számára, hogy 12 vagy 13 ezer szurkoló kíséretében tudott gyõzni. Nagyon jól játszottunk és a mérkõzés végén ahogy a United szurkolók megtapsoltak minket, azt sosem fogom elfelejteni, csodálatos volt.

Most már harmadik szezonodat töltöd a Premier League-ben. A bajnokság és az ebben az országban való futballozás a várakozásaidnak megfelelõ volt, vagy volt bármi, ami meglepett téged?
Nem, a várakozásaimnak megfelelõ volt. Nagyon élvezem a játékot itt, pont úgy, ahogy arra számítottam is. A stadionok mindig fantasztikusak és a mi szurkolóink kétségtelenül a leghangosabbak, fõleg az otthonunktól távol, akkor egészen hihetetlenek. Az FA-kupa és Ligakupa mérkõzések is mindig különlegesek, hiszen kis stadionokba látogathatsz el, azonban a Man United szurkolói megmutatják magukat, bárhova is megyünk. Élvezem a Unitednél és az Angliában töltött idõmet pont úgy, ahogy arra számítottam is.

Célod, hogy hosszú idõt tölts el a Unitednél?
Igen, de sosem tudhatod, hiszen ha a Unitednél akarsz játszani folyamatosan, akkor bizony nagyon jól kell teljesítened, mert a United Anglia legnagyobb klubja. A klubnak megvan a kapacitása arra, hogy bármely játékost idecsábítson, szóval mindig a legmagasabb szinten kell lenned, ha továbbra is ezért a klubért akarsz játszani. Nem könnyû, de remélem hogy képes leszek rá és harcolni is fogok érte.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!