Ferguson a téli szünet mellett

A United menedzserének javaslatai vannak a versenykiírás változtatására.


Sir Alex Ferguson úgy véli, az angol futball szezonját minden év júniusában az FA kupa döntõjével kellene lezárni.

A téli szünetrõl szóló viták újra elõkerültek és a Manchester United menedzsere szerint jó ötlet lenne, ha januárban egy hónapos szünet lenne Angliában.

Fergie elismeri, így nyáron is lenne még néhány játék és ezt mondta: "Érdemes megnézni a német modellt, januárban van egy hónap szünet és csak utána indul a szezon második fele."

 


"Tudom, hogy ez azt jelentené, hogy nyárra is lenne pár találkozó, de nem látom hátrányát annak, hogy május után is legyen meccs. Végtére is júniusban válogatott mérkõzés is szokott lenni, miért ne lehetne liga találkozó is."

Ferguson azt is szeretné, ha az FA kupa döntõje legyen a szezon utolsó találkozója. Ez az utóbbi években nem mindig volt így.

A Vörös Ördögök menedzser szerint a sorozatnak a presztízse megérdemli azt, hogy a döntõ legyen az utolsó mérkõzés, és azt is támogatja, hogy a nagy csapatok akár korábban becsatlakozzanak a versengésbe.

"Szeretném, hogy az FA kupa fontosságát megõrízzük és hogy a döntõ legyen a szezon utolsó meccse. Nagy nap lenne az a Wembleyben és az FA kupa fényét emelné. Az Fa ötlete, hogy korábban bevetné a Premier League klubokat, jó lenne. Ráadásul a marketing és reklámbevételeket is jobban lehetne tervezni."
 


skysports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!