Herrera címvédésben reménykedik az FA-kupában

Ander Herrera azt akarja, hogy a Manchester United "minden trófeáért harcban legyen" ebben a szezonban, és eltökélt, hogy egy Reading elleni jó kezdéssel elinduljanak az FA-kupa címvédés útján.


A Vörös Ördögök a Sheffield United, a Derby County és a Shrewsbury Town személyében alacsonyabb osztályú csapatok testén keresztül jutottak el tavaly májusban rekordbeállító számú 12. FA-kupa elsõségükig. Szombaton a világ legrégebbi kupasorozata ismét megkezdõdik számukra, ahol a Championship harmadik helyezettje, a Reading lesz majd az ellenfelük.

 

Bár egyértelmûen José Mourinho legénységét tartják favoritnak a 4. fordulóba való továbbjutásra, Herrera szerint nem szabad lebecsülni a manchesteriek egykori népszerû védõje, Jaap Stam által irányított Királyiakat.

 

"Már volt lehetõségem hazai pályán Championshipes csapat ellen játszani" - kezdte a MUTV-nek a baszk középpályás.

 

"A Middlesbrough az elõzõ szezonban például legyõzött minket a Ligakupában, úgyhogy tisztelnünk kell a Readinget. Nagy nap lesz ez számukra, hogy õszinték legyünk, nekik semmi vesztenivalójuk nem lesz mikor hozzánk látogatnak, ez pedig csak még veszélyesebbé teszi majd õket."

 

"De mi vagyunk a Manchester United, amelynek minden trófeáért harcban kell lennie, hazai pályán a Reading ellen pedig kötelezõ gyõznünk, gólokat szereznünk és bejutnunk a következõ fordulóba. Erõs csapatuk van és jó helyen állnak a tabellán is, de ez egy nagyon fontos sorozat számunkra és ott akarunk lenni a következõ körben."

 

"Jaap Stam fontos játékosa volt ennek a klubnak, most pedig a Readinget irányítja, úgyhogy tudni fogja, hogyan motiválja játékosait, amely még több veszélyt hordoz magában."

 

 

Herrera gyakran osztja meg az FA-kupa iránt érzett rajongását, mióta 2014-ben Angliába igazolt az Athletic Bilbaotól, amikor pedig arról kérdezték, milyen érzés volt májusban magasba emelni a trófeát, a középpályás mélyebb betekintést engedett abba, miért is volt annyira fontos és felejthetetlen a Crystal Palace elleni siker a Wembleyben.

 

"Ez egy fantasztikus trófea és kupasorozat" - tette hozzá.

 

"Soha nem fogom elfelejteni, hogy megnyertük, mert ez volt az elsõ trófeám a Uniteddel a Wembleyben. Fantasztikus nap volt számunkra, gólt szereztünk az utolsó 5-10 percben, emberhátrányban pedig [Jesse] Lingard fantasztikus gólt lõtt a hosszabbításban ... különleges nap volt."

 

"Ha arra gondolunk, miként szeretnénk nyerni, akkor természetesen mindenki arra voksolna, hogy korán eldöntsük a mérkõzés sorsát, hogy nyugodtabb lehessen a végjáték, de az az érzés fantasztikus a lefújás után, amikor nem sokkal elõtte szereztétek meg a gyõztesgólt, különösen 10 emberrel, egy jó csapat ellen."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!