Manchester United 4-0 Reading

A Vörös Ördögök címvédõhöz méltó eredménnyel jutottak tovább az FA-kupa 4. fordulójába.


Jose Mourinho kilenc helyen változtatott elõzõ kezdõcsapatához képest, sokan pihenhettek ezen a találkozón.

 

Bekezdett a United, már az elsõ percekben veszélyeztettek a hazaiak. Elõször Rashford 21 méteres lövése kerülte el centikkel a kaput, majd Rojo zseniális felívelését követõen Rooney lövését védte Al-Habsi.

 

A nagyiramú játéknak hamar meg lett az eredménye, hiszen a 7. percben Martial elõretörése után Mata tette középre a játékszert, amibe Rooney beleért, így jutott a labda a hálóba. Ezzel szerezte meg a vezetést a United, Rooney pedig beérte Sir Bobby Charltont, mindketten 249 gólt szereztek a manchesteriek színeiben.

 

 

Percekkel késõbb Mata és Carrick csodaszép támadásépítése végén Martial eresztett meg egy lövést, de sok veszélyt nem jelentett a próbálkozása. Nem úgy a 15. percben, amikor a francia támadó Rooney-val való összjátéka után higgadtan passzolt a hosszú alsóba, megduplázva a hazai elõnyt!

 

 

A félidõ fele sem telt el, amikor Rojót ápolni kellett, majd le is sétált a pályáról a védõ, Mourinhónak cserélnie kellett, Jones állt be az argentin védõ helyére.

 

A játékrész felénél járva kicsit feljebb tudott jönni a Reading, ám komoly veszélyt nem jelentett a csapat egy esetet leszámítva. Egy jobboldali szöglet szállt át a hosszúra, ahol Van Den Berg kapásból lõtt, középen Moore akart belekotorni a labdába, ám az végül elkerülte Romero kapuját.

 

Ezúttal a csatár poszton szereplõ Rashford pillanatai következtek, a 27. percben kiváló labdát kapott a fiatal játékos, aki kicselezte a kapust, de kiszorított helyzetbõl csupán oldalhálót talált, majd Rooney szöktette õt, ám lövését Al-Habsi védte.

 

A félidõ vége elõtt még Mata is feliratkozott a próbálkozók közé, de elõbb egy nagyszerû csel utáni lövését a védelem blokkolta, majd Martial varázslata után kapu fölé tekert a spanyol.

 

A United magabiztos játékkal uralta az elsõ 45 percet, akár több gólt is szerezhetett volna a csapat, míg Jaap Stam együttesének túl nagy falatot jelentettek a Vörös Ördögök.

 

Az elõny tudatában a manchesteriek nagyon visszavettek a második félidõre, bár annak elején még összehoztak néhány lehetõséget - többek között Carrick kiváló lövése okozott gondot a vendégek számára, amit végül Al-Habsi hárított - de utána sokkal inkább az eredmény megtartása volt a cél. Ennek következtében a Reading feljebb tudott lépni és olykor percekig az ellenfél tizenhatosa elõtt le tudott táborozni, ám csak szögletekig jutottak.

 

Bármennyire is "szerette volna" megtartani a kétgólos elõnyét Jose Mourinho csapata, ez nem sikerült, hiszen az utolsó 15 perc kezdetén Carrick zseniális átadása után Rashford gurított kapuba a hálóõr alatt, majd négy perc múlva Al-Habsi orbitális bakiját kihasználva egy méterrõl lõtt a kapuba, amivel már 4-0 volt az állás.

 

 

A 84. percben Al-Habsi valamelyest javította hibáját, elõször Rooney kemény beadását védte, majd Fellaini közeli lövését is hárította, így elmaradt az újabb gól.

 

A United magabiztosan játszva megérdemelt gyõzelmet aratott a másodosztályú Reading ellen, melynek túl nagy falatot jelentettek a Vörös Ördögök.

 

 

FA-kupa, 3. forduló
Manchester United 4-0 Reading
Old Trafford, 74396 nézõ

 

Vezette: André Marriner

 

 

United: Romero - Young, Smalling, Rojo(Jones 19.), Blind - Carrick(Fosu-Mensah 78.), Fellaini - Mata(Schweinsteiger 78.), Rooney, Martial - Rashford
Nem használt cserék: Pereira, Mkhitaryan, Pogba, Ibrahimovic

 

Reading: Al-Habsi, Gunter, Blackett(Obita 46.), L. Moore, Van den Berg, Evans(Swift 57.), Williams, Kelly, Beerens, McCleary, Kermorgant(Samuel 77.)
Nem használt cserék: S.Moore, Cooper, Meite, Watson

 

Gólszerzõ: Rooney 7', Martial 15', Rashford 75', 79'

 

Sárga lap: Young

 

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!