Rooney eddigi karrierje számokban

Wayne Rooney beérte Sir Bobby Charlton gólrekordját, miután meglõtte a 249. gólját a Manchester United színeiben a Reading elleni FA-kupa összecsapáson.


A 31 éves játékos újra a kezdõben szerepelt, miután kihagyott három meccset combsérülés miatt. A hetedik percben szerezte ezt a bizonyos gólt, s így 543 mérkõzés alatt lõtt meg ugyanannyit, mint Charlton. Ez 215 mérkõzéssel kevesebb, mint amire a nagyszerû angolnak szüksége volt.

 

Rooney - aki 2004-ben csatlakozott a klubhoz az Evertontól - már a bemutatkozó meccsén betalált, akkor a Bajnokok Ligájában a Fenerbahce ellen szerepelt. A mostani mérkõzésen Rooney Juan Mata beadását lõtte a hálóba, majd öklét a magasba tartva Charlton és Sir Alex Ferguson elõtt ünnepelte ezt a nagyszerû mérföldkövet. Végül 4-0-ra nyert az United...

 

Két szezonnal ezelõtt, a 2016-os Európa Bajnokság selejtezõ sorozatában megrendezett, Svájc elleni összecsapáson az angol kapitány túlszárnyalta Charlton angol válogatottbeli gólcsúcsát.

 

Ha még egy gólt szerez, az lesz a 250. gólja a United mezében és egyedüliként fogja vezetni a lenyûgözõ klublegendákból álló listát, és ezek a számok méginkább nyilvánvalóbbá teszik azt, amit õ ért el:

 


Számok a pályafutásában:

 

6 - Ezen a helyen áll, ami az United mezben lejátszott meccseket illeti, olyanok mögött, mint Ryan Giggs, Sir Bobby Charlton, Gary Neville és Paul Scholes.

 

72 - Ennyi gólt szerzett a Liverpool Boys csapatában egy szezon alatt, amikor 11 éves volt.

 

17 év és 111 nap - Ennyi idõs volt, amikor elõször pályára lépett az angol felnõtt válogatottban Ausztrália ellen 2003-ban, és így õ lett a második legfiatalabb, aki a nagyválogatottban debütált.

 

30,000,000 font - Akkoriban világrekordnak számító összeg, amit a United kifizetett az Evertonnak a tinédzser Rooney-ért. Nála drágább tini nem volt addig..

 

 

17 - Ennyi gólt szerzett 43 mérkõzésen az elsõ manchesteri évében, ami egyenesen ahhoz vezetett, hogy abban az évben õt választották a Premier League legjobb fiatal játékosának, amit a következõ évben is megnyert.

 

5 - Ennyi Premier League címet nyert.

 

27 - Ez volt a legtöbb gól, amit egy szezon alatt a Premier League-ben lõtt, mindezt a 2011/12-es szezonban.

 

1 - Ennyi Bajnokok Ligája trófeát nyert, amit egyébként a Chelsea elleni meccsen gyûjtött be, büntetõpárbaj után.

 

53 - Ennyi gólt szerzett a válogatottban, mellyel õ a legeredményesebb angol játékos.

 

119 - Ennyiszer játszott a válogatottban, mellyel a második helyen van Peter Shilton mögött (Shiltonnak 125 meccse van - a szerk.)

 

A top 5 gólja: 

 

Man Utd 6 Fenerbache 2 (Bajnokok Ligája, 2004. szeptember 28.)

 

Rooney azonnal élvezte az életet az Old Traffordon, fõleg miután egy csodás bemutatkozással három gólt szerzett elsõ meccsén a Fenerbahce ellen. Két gólt szerzett az elsõ félidõben majd még egyet szabadrúgásból - afféle Beckham-es tekerés volt - a második félidõben.

 

Man Utd 2 Newcastle 2 (Premier League, 2005. április 24.)

 

Miután Darren Ambrose megszerezte a vezetést, Rooney egy hatalmas, a tizenhatoson kívüli kapásgóllal hozta vissza a csapatot a meccsbe. A gól elõtt az ellenfél hátvédje. Peter Ramage fejelt ki egy indítást, ami egyenesen Rooney elé hullott õ pedig tüzelt.

 

Man Utd 2 Arsenal 0 (Premier League, 2006. április 9.)

 

Egy gól, ami megmutatja, Rooney-ban milyen egyveleget alkot a labdaérintés, a higgadtság és a lövõképesség. Egy balról érkezõ beívelés érkezett a tizenhatoson belülre Mikael Silvestrétõl, amit Rooney hidegvérrel levett, majd megmutatta azt, hogy õ miért is élvonalbeli játékos és nagyszerû gólt lõtt.

 

Man Utd 2 Man City 1 (Premier League, 2011. február 12.)

A gól, amire nagyon sokáig emlékezni fog mindenki úgy, mint a derbik történeteinek egyik legszebb góljára. A 77. percben Nani beadására Rooney érkezett meg a tizenhatoson belülre és juttatta egy ollózó mozdulattal a labdát Joe Hart kapujába.

 

 

West Ham 0 Man Utd 2 (Premier League, 2014. március 22.) 

 

Egy gól, ami rendkívül hasonlít arra, amit Beckham szerzett félpályáról a Wimbledon ellen 1996-ban. Rooney ezt a lélegzetelállító gólt 53 méterrõl lõtte úgy, hogy elõbb James Tomkins mellõl kibújt a félpályánál, majd átemelte a labdát a West Ham kapusa, Adrian felett.

 


skysports.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!