A francia kapcsolat

A Lille és a Lyon után újabb francia csapattal méri össze erejét történelme során a United a Bajnokok Ligájában az idei szezon legjobb 16 csapata között...


Amikor az UEFA svájci központjában december 17-én tartott sorsoláson kiderült, hogy a csoportmásodikok közül (ahol olyan nevek is szerepeltek, mint a címvédõ Internazionale, az AC Milan, az AS Roma, a Lyon vagy a Köbenhavn) az Olympique Marseille lesz a háromszoros BL-gyõztes Manchester United ellenfele a legjobb 16 csapat között, a legtöbbeknek az juthatott eszébe, hogy öt szezonon belül immár harmadszorra kerülnek szembe a Vörös Ördögök gall alakulattal a kieséses szakaszban.

 

Sir Alex Ferguson reakciója a sorsolás után megmutatta, hogy bár fiainak sikerült elkerülniük néhány kemény diót elsõ nekifutásra, a Marseille jelentette veszélyeket nem szabad, és nem is fogják fél vállról venni. 

 

"A Marseille kimagaslóan jó teljesítményre képes hazai pályán - fantasztikus hangulat uralkodik, a szurkolók támogatása pedig egészen egyszerûen leírhatatlan. Az elmúlt évek során fordult a szerencséjük, és néhány sivárabb év után újbol sikerkorszak köszöntött rájuk, így nagyon nehéz összecsapásra számítok" - mondta két hónappal ezelõtt a skót menedzser.

 

A fentebbi véleményt szinte teljes egészében osztja, az egyébként sérülés miatt a mérkõzést majd csak otthonról megtekintõ Rio Ferdinand is.

 

"Nagyon jó csapat, hihetetlen szívvel megáldott szurkolókkal, úgyhogy nem lesz könnyû menet az idegenbeli látogatásunk" - kezdte a csapat 5-öse.

 

"Az elmúlt évek során játszottunk a Lyon és a Lille ellen is, úgyhogy egy kicsit már kiismertük a francia csapatokat, de mindig kemény ütközeteket vívtunk velük. Soha nem szokott gólzápor lenni, így most se számíthatunk hasonlóra."

 

 

Szerencsére azonban a francia-angol párharcokból az utóbbi idõben mindig a manchesteriek jöttek ki gyõztesen. A 2006/2007-es szezonban a Vörös Ördögök az oda-visszavágón is 1-0 arányban gyõztek, majd egy szezonnal késõbb a Lyont búcsúztatták egy idegenbeli 1-1, és egy hazai 1-0 után.

 

A két csapat történelme mindösszesen két mérkõzésre tekint vissza, amelyre az 1999/2000-es, tehát a címvédõként megvívott szezonban került sor. Akkor Andy Cole és Paul Scholes góljaival a hazai mérkõzést sikerült behúzni 2-1 arányban az Old Traffordon, ám idegenbeli revansot vettek a franciák.

 

"Kikaptunk tõlük 1-0-ra William Gallas góljával. Nem nyújtottunk túlságosan meggyõzõ teljesítményt aznap este" - emlékezett vissza Sir Alex.

 

A tavalyi bajnok Marseille, akiket a francia világ-, és Európa-bajnok Didier Deschamps irányít, jelenleg a harmadik a francia pontvadászadban, ám az egykori kiváló középpályásnak sokkal ismerõsebb arc lesz Gabriel Heinze, aki éveket töltött el a United védelmében. A kikötõvárosiak esetében meg kell jegyezni, hogy nem akaráhogyan jutottak el a sorozat ezen stádiumába, hiszen azon kívül, hogy 7-0-ra legázolták idegenben az MSK Zilina együttesét, még a Chelseat is sikerült legyõzniük hazai környezetben.

 

A szerdai odavágót követõen a felek március 15-én, kedden mérkõznek meg az Old Traffordon.


Inside United

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!