Ibrahimovic: Én vagyok Zlatan, a hódító

A nyári igazolás, Zlatan Ibrahimovic úgy érzi, máris meghódította az angol futballt a Manchester Uniteddel - ez pedig csak "három hónapjába telt".


A svéd gólvágó betegség miatt kihagyta a keddi, Hull City elleni Ligakupa elõdöntõ elsõ mérkõzését, azután, hogy elõtte szombaton végig csak a kispadon ült a Reading elleni FA-kupa 3. fordulós összecsapáson. José Mourinho ennek ellenére arra számít, hogy vasárnap az õ vezetésével rohamozhatják majd az õsi rivális Liverpool kapuját az Old Traffordon rendezendõ bajnoki rangadón.

 

Ibrahimovic a Manchester United házi gólkirálya eddig a szezonban, és a Premier League góllövõlistáján is csak egy találattal marad el az éllovas Chelsea-s Diego Costa mögött, azonban õ ezzel saját bevallása szerint nem foglalkozik, a csapat sikere ugyanis sokkal fontosabb számára. Ugyanis úgy véli, személyes céljait már elérte azáltal, hogy bizonyította klasszisát az angol bajnokságban is.

 

"Nem, én nem üldözök senkit se" - kezdte a Manutd.com-nak, amikor arról kérdezték, lát-e esélyt Costa beérésére.

 

"Én a fõdíjra pályázok - a Premier League trófeára. Ez a célom. Az egyéni elismerések majd együtt jönnek a fõ cél elérésével, ezek az egyes játékosok számára egyfajta bónusszal érnek fel."

 

 

"Ha kollektív sikert tudunk elérni, azzal az egyén is nyerni fog. Én megpróbálom tudásomhoz mérten a lehetõ legjobb módon segíteni a csapatot abban, amiben a legjobb vagyok - gólszerzéssel, azzal hogy jól játszom és helyzeteket alakítok ki a társaimnak. Ameddig erre képes vagyok, addig tudom, hogy a csapatom segítségére vagyok. Ugyanez igaz rájuk is, õk is úgy segítenek nekem, ahogy csak tudnak, a csapat érdekében. Nincsenek egyéni céljaim, mert már három hónap alatt elértem õket Angliában. Mivel már meghódítottam Angliát - és erre csak három hónapra volt szükségem."

 

A csatár szerint a Unitedrõl nem lehet lekicsinylõen beszélni a bajnoki címért folyó harcban, tekintve, hogy a hétvégén a rivális Mersey-partiak látogatnak Manchesterbe. Egy esetleges gyõzelemmel a Vörös Ördögök két pontra megközelítenék Jürgen Klopp együttesét, Ibrahimovic szerint ez pedig végérvényesen a helyére tenné a dolgokat a csapatnál.

 

"Voltak sötét idõszakaink, megvoltak a hullámhegyek és -völgyek a játékunkban, akkor is, amikor nyertünk és akkor is, amikor veszítettünk" - tette hozzá.

 

 

"Mostanában nyerõ szériát futunk, mert csapatként stabilizálódni tudtunk. Az edzõ megtalálta az alapcsapatát, ami nem könnyû feladat, ha új vagy egy csapatnál, és szeretnéd átadni a játékról vallott filozófiádat, illetve a játékstílusodat."

 

"Ezt mondom a kezdetektõl fogva - szépen lassan, de egyre jobbak leszünk és minden össze fog állni. Csapatként meg kell találnunk a megfelelõ kapcsolódási pontokat. Mostanra már látható, hogy milyen identitása van ennek a csapatnak. Kezdjük megtalálni egymást, de szerintem még ennél is jobb teljesítményre vagyunk együtt képesek. És ezt meg is fogjuk mutatni - nagyon keményen dolgozunk rajta."

 

"Az elmúlt egy-másfél hónap megmutatta a megfelelõ utat, és bár az élmezõnyhöz képest nagy a hátrányunk, most már jobbak vagyunk. Ezzel együtt pedig faragni is tudtunk a különbségen. Arra várunk, hogy a többi csapatnál is bekövetkezzen a hullámvölgy, hogy hibázzanak, mi pedig ott leszünk, hogy lecsapjunk a lehetõségre. Addig is nehéz feladatot fogunk nekik adni, mert szerintem a szezon második fele mindig a döntõ jelentõségû, és az is lesz ebben az esetben is. Bármit is akarnak és bárhonnan is jöjjenek, majd meglátják, mi mit akarunk. Én tudom mi mit akarunk. És meg is fogjuk mutatni."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!