Fókuszban a Marseille: a menedzser

A Manchester United marseillei vendégjátéka elõtt a francia futball szakértõje, Brun Rozga megimsertett minden Vörös Ördök szimpatizánst a szerdai ellenféllel - kezdésként a csapat menedzserével Didier Deschamps-al.


Bár Didier Deschamps 350 mérföldre, nyugatra, Bayonneban látta meg a napvilágot, Marseilleben tette le igazán névjegyét a futball asztalára. 

 

Õ egy igazi ikonnak számít a Stade Velodromeban, hiszen 1993-ban csapatkapitányként Bajnokok Ligája-gyõzelemig vezette a L'OM-et (a Bajnokok Ligája elsõ nyerteseként). Miután tovább állt Európa más élklubjaihoz, hogy kiélvezhesse az európai kupaküzdelmek okozta örömöket (három döntöt a Juventus, egyet a Valencia játékosaként is játszott), menedzserként a Monaconál kezdte csillogtatni képességeit (akiket szintén egészen a Bajnokok Ligája döntõjéig kormányzott 2004-ben), majd következett a sorban a Juve, és 2009 nyara óta a Marseille.

 

Debütáló idényében bajnoki címig vezette a világoskék-fehér klubot, amely 18 év után az elsõ alkalommal sikerült valakinek a kikötõvárosban. Képzeljük el, ahogy Kenny Dalglish a következõ szezonban Premier League és Ligakupa diadalra viszi a Liverpoolt, és akkor nem nehéz elképzelni, milyen eufória uralkodhatott a marseilleiek körében a 2009/2010-es szezon végeztével.

 

 

Deschamps újra visszahozta a dicsõséges idõket a Canebiére-folyó torkolatához, amely egyébként az európai hajóközlekedés egyik ütõereként az egyik legfontosabb kikötõváros Provence régióban, és a kontinensen egyaránt. Most pedig a helyiek újra a legmagasabb szintû európai klubfutball jeles képviselõit köszönthetik a városban.

 

Ráadásul, a csoportkörbõl való továbbjutással a Marseille-szurkolók úgy érezhetik, hosszú idõk után õk is újra visszakerültek Európa futball-térképére, és abban biztosak lehetünk, a Velodrome (katedrális) népe valamit mindenképpen kiforralt szerda estére.

 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!