Zlatan: A kritikusok sosem felejtenek el

A Manchester United csatára, Zlatan Ibrahimovic kijelentette, minden erejével azon van, hogy megcáfolja azokat, akik kételkedtek sikeres Premier League-szereplésében.


A Sky Sports számára Thierry Henry által készített interjúban a svéd támadó elmondta, emlékszik azokra a múltbeli kritikákra, amelyeket olyan egykori játékosoktól kapott, akikre "nem is emlékszik", de amondó, hogy ezek az ex-futballisták viszont egész életükben emlékezni fognak rá.

 

Ibrahimovic minden sorozatot figyelembe véve 18 találatnál jár az idei szezonban José Mourinho együttesében, miután a nyáron ingyen tette át székhelyét Manchesterbe a PSG-tõl.

 

A Liverpool elleni vasárnapi örökrangadót megelõzõen nyilatkozva a 35 éves élõ legenda elárulta, a múltbeli kritikák energiával töltik fel, és kijelentette, tudatosan nem a könnyú utat választva igazolt a Unitedbe.

 

"Nincs problémám a kritikával, mert egész karrierem során már hozzászokhattam, emellett pedig ez egy olyan dolog, amely megmozgat és energiát ad számomra" - kezdte.

 

"Az emberek azt mondták nekem, 'Te már halott vagy, te ez meg az vagy', és ex-játékosok is véleményeztek, pedig én arra sem emlékszem, hogy mikor játszottak egyáltalán. Az viszont biztos, hogy õk egy életre megjegyeznek engem."

 

"Számos évnyi olyan szóbeszédet követõen, hogy 'Soha nem tudna sikeres lenni a Premier League-ben, nem tudná megcsinálni', különbözõ országokat végigjáró kalandozásaim után úgy döntöttem, amikor a legnehezebb számomra, akkor jövök ide."

 

"Egy, a helyzetemben lévõ ember választhatta volna a könnyebb utat, és mehettem volna pénzt keresni Kínába, vagy a másik oldalon akár meg is elégedhettem volna az eddig elért eredményeimmel. Én azonban ezek közül egyiket se választottam, a kihívásra mondtam igent, mert ezt éreztem megfelelõnek számomra."

 

"Ezért is választottam a Unitedet, amely már négy-öt éve csak szenvedett. Ha betudnám fejezni a feladatomat úgy, hogy a csúcsra vezetem õket, akkor több mint boldog lennék."

 

"Nem szeretem a könnyû feladatot, munkát, célokat, mindig a nehezebb utat választottam. Mindig többet kellett tennem, mint a többieknek, és még 35 évesen is azt kell látnom, hogy az emberek lehetetlenségrõl beszélnek velem kapcsolatban, de én pontosan azt teszem, amire képes vagyok."

 

 

A sok témát érintõ hosszú interjúban Ibrahimovic azt is elárulja, véleménye szerint a mai kor fiatal játékosainak már sokkal könnyebb dolguk van, mint neki volt, amikor két évtizeddel ezelõtt betört a futball világának színpadára.

 

"Keményen dolgozom, mert szeretek keményen dolgozni. Én ezzel vagyok elégedett, mert én még abból a régi generációból származom, amely szeret dolgozni."

 

"Azt gondolom, hogy az új generációnak sokkal könnyebb, mert a média különbözõ módon felfedezi õket, minden sokkal nagyobb és gyorsabb, mint amikor én álltam ott a futballvilág ugródeszkáján."

 

"Találkoztam a csapattársaimmal, játszottam különbözõ csapatokban, és õk is kõkeményen megdolgoztak azért, amit elértek."

 

"Nem akarom azt mondani, hogy most minden teljesen más, de manapság már nem látom azt a kemény munkabírást az új generációban. Ahogyan mondtam is, engem ez boldogít és ez tölt el elégedettséggel, ezért keresem mindezt."

 

"Tudom, hogy valamit jól csinálok, de mindezt nem mások véleményért, hogy azt halljam, 'Oh Ibra, milyen keményen dolgozol', hanem saját magamért teszem."

 

 

José Mourinho irányítása alatt a United szárnyra kapott az utóbbi idõszakban, sorozatban aratott 6 Premier League gyõzelmükkel pedig újra harcba szálltak a legjobb 4 közé jutásért, vagy akár magasztosabb célok eléréséért is.

 

Jelen pillanatban 5 pontos hátrányból követik azt a Liverpoolt, amely ellen vasárnap rangadót játszanak az Old Traffordon, Ibrahimovic szerint pedig egy esetleges gyõzelemmel abszolút bejelentkeznének az élboly harcába egy "kiszámíthatatlan Premier League szezonban".

 

"Elõre tekintek. Ezek azok a mérkõzések, amiken az ember pályára akar lépni, hogy a színpadon lehessen és élvezhesse a pillanatot. Élvezzünk ki minden egyes mérkõzést, de ami még ennél is fontosabb, nyerjük is meg õket."

 

"Ha erre képesek leszünk, akkor harcban leszünk a legjobb négybe kerülésért, azt követõen, hogy mennyi olyan pontot hullajtottunk el, amelyeket nem szabadott volna. Mostanra a különbség már kisebb, és ha sikerülne az élen állók ellen gyõznünk, akkor már ott is lennénk a nyakukon."

 

"Kiszámíthatatlan a bajnokság. Nincs olyan csapat, amelyre biztosan azt lehetne mondani, hogy végig a csúcson tud maradni és meg is nyeri a bajnokságot. A Chelsea fantasztikus, hetente csak egy meccsük van, jó fizikai állapotnak örvendenek emiatt, és így rengeteg erõt tudnak mozgosítani minden egyes meccsükön, de az elején õk is nagy bajban voltak és csak utána álltak össze."

 

"Minden egyes csapat formájában van egy megtorpanás egy ilyen hosszú sorozatban, szóval képesek lehetünk a nyakukra járni és zavarni õket. Nekünk is megvolt már ez - hol nyertünk, hol veszítettünk - most azonban nyerünk."

 

"Remélhetõleg mindezt folytatni tudjuk, és arra várunk, hogy mások is hibázzanak. A vasárnapi meccs egy lehetõség arra, hogy pontokat csenjünk egy közvetlen riválisunktól."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!