Manchester United 1-1 Liverpool

Döntetlennel zárult a United és a Liverpool rangadója, a Vörös Ördögök a meccs végén mentettek pontot.


Nagy iramban kezdték a csapatok a meccset, de a gyors játék sok hibát is hozott a játékba. A manchesteriek rendkívüli módon tolták fel védekezésüket és már a támadóharmadban labdát próbáltak szerezni. Ennek révén a vendégek leginkább csak felívelésekkel tudtak építkezni, ám a védõik nagyon gyengén oldották meg ezeket. 

 

A kiváló hazai védekezés mellé idõvel egyre komolyabb helyzetek is párosultak. Az elsõ a 13. percben jött, ekkor Martial beadását Ibrahimovic próbálta kapuba kotorni a hosszún, de még neki is kicsit hosszú volt az átadás, így nem tudta tökéletesen irányítani a játékszert.

 

Öt perccel késõbb Lovren gurított haza röviden, a svéd csatár csapott le a labdára, de jött Mignolet is, aki menteni tudott. 

 

A 19. perc hatalmas United helyzetet hozott; Mkhitaryan szöktette Pogbát, aki 13 méterrõl, kiváló helyrõl kapu mellé tüzelt.

 

Nem sokkal késõbb Jones hozta magát kellemetlen helyzetbe, amit végül Rojo oldott meg két nagy mentéssel. Az angol védõ nagy köszönetet mondhatott csapattársának, aki kisegítette õt. De nem sokáig örülhetett Jones annak, hogy csapata megúszta a gólt, hisz a sarokrúgás után Pogba nem tudta, merre van elõre, forgolódott összevissza, végül kézzel ütötte el a labdát, amiért Oliver játékvezetõ azonnal büntetõt ítélt. A 11-est Milner vállalta el, De Gea érezte a sarkot, de nem tudta megfogni a labdát, 1-0 a Liverpoolnak.

 

A kapott gól után sokkal könnyebb dolga volt Klopp csapatának, hiszen Pogba - talán a bizonyítás miatt - egyáltalán nem hozta azt a fegyelmezett játékot, mint elõtte, így a manchesteri középpálya szellõsebb lett. 

 

A hazaiak játéka teljesen szétesett a félidõ hátralévõ részére, ám egy szabadrúgásból ígéretes lehetõség adódott, amit Ibra lõtt el 18 méterrõl, ám Mignolet bravúrral hárította a brutális erejû próbálkozást.

 

Szünet elõtt még Mkhitaryan elõtt adódott nagy helyzet, de az örmény képtelen volt túljárni Mignolet eszén, a kapus remekül megoldotta a dolgát nem csak ennél a próbálkozásnál, hanem az egész félidõben.

 

Mourinho a szünetben cserére szánta el magát, Carrick helyett Rooney került a pályára, amivel Pogba kissé hátrébb lépett, Wayne pedig Ibra mögött játszott. 

 

A taktikai változtatás azonban nem sok jót hozott a konyhára, a Pool nagyszerûen védekezett és ha a United mégis eljutott helyzetig, a hazai játékosok elszúrták azokat. Így volt ez az 55. percben is, amikor Martial labdaszerzését követõen Ibra indította a szélen felfutó Mkhitaryant, az örmény betört a tizenhatosra, de lövés helyett beadást választott, ami hiba volt, mert a labdát Martial mögé tette.

 

Klopp is változtatott, Coutinho került a csapatba, aki azonnal remekül tálalt Firmino elé, a brazil kiváló lövését kellett fognia De Geának.

 

Az utolsó félóra elején nagy nyomás alá helyezte ellenfelét a United, ám ezt néhány perc múlva egy ápolás félbeszakította, ami után a Pool tudott feljebb lépni. Percekig a hazai térfélen tartották a játékszert, ami nem tetszett a hazai közönségnek.

 

Már az utolsó percekben járt a mérkõzés, a Vörös Ördögök mindennel próbálkoztak, és végül egy beadás hozta meg az áttörést. Rooney ívelését Fellaini bólintotta meg, de a labda a kapufáról visszapattant épp Valencia elé, aki Ibra fejére tálalt, a svéd pedig a léc alá fejelt, kiegyenlítve az eredményt! 

 

Az egyenlítés után szétszakadt a pálya, középen egyik csapat sem tudta megállítani a másikat, nagy rohanás alakult ki. Rooney adta el a labdát, ami után a vendégek komoly helyzetbe kerültek, de Wijnaldum gyenge lövést eresztett meg.

 

Mindkét csapat rengeteg hibával játszott a találkozón, nem igazán lehet kiemelni senkit, aki a hátára tudta volna venni csapatát, az eredmény igazságosnak mondható. Kár érte, mert a City mai égése után egy esetleges sikerrel beérhette volna a csapat a városi riválist.

 

 


Premier League, 21.forduló
Manchester United 1-1 Liverpool
Old Trafford

 

Vezette: Michael Oliver

 

 

United: De Gea - Valencia, Jones, Rojo, Darmian(Fellaini 76.) - Carrick(Rooney 46.), Herrera - Mkhitaryan, Pogba, Martial(Mata 65.) - Ibrahimovic
Nem használt cserék: Romero, Blind, Smalling, Rashford

 

Liverpool: Mignolet, Alexander-Arnold, Lovren, Klavan, Milner, Henderson, Can, Wijnaldum, Lallana, Firmino, Origi(Coutinho 60.)
Nem használt cserék: Karius, Gomez, Moreno, Stewart, Ejaria, Sturridge

 

Gólszerzõ: Ibrahimovic 84' illetve Milner 27' (11-es)

 

Sárga lap: Herrera illetve Lovren, Wijnaldum, Firmino

 

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!