Ibra örül, hogy válaszolni tudtak a bekapott gólra

Zlatan Ibrahimovic elismerte, a Manchester United nem játszott csúcsformában a Liverpool elleni hazai 1-1 során, ugyanakkor a gólszerzõ elégedett volt a csapat lelkes, második félidõben mutatott teljesítménye miatt.


A Vörös Ördögök James Milner 27. percben értékesített büntetõjét követõen hátrányba kerültek az Old Traffordon, de a fordulás után feljavult a csapat és Ibrahimovic 19. szezonbeli találatával egyenlíteni tudott.

Ibrahimovic úgy érzi, hogy csapata mind a három Premier League bajnoki pontot begyûjthette volna, ha ugyanabban a direkt stílusban kezdtek volna a mersey-parti együttes ellen már az elsõ perctõl fogva, amilyenben a második félidõben sok gondot tudtak okozni vendégüknek a találkozó zárószakaszában.

"Szereztünk egy pontot, és én úgy vélem, nem voltunk játékunk csúcsán" - ismerte el Zlatan a Sky Sports-nak a végsõ sípszó után. "Kemény küzdelem volt, nehéz mérkõzés, és 1-0-s hátrányban voltunk. Csak futottunk és futottunk az eredmény után, ez egy másfajta összecsapás volt. Azonban végül jött az egyenlítés."

Mikor arról kérdezték, hogyan alakult számukra rosszul az elsõ félidõ, Ibra így felelt: "Egyszerû hibákat követtünk el. Nem éreztük igazán jól magunkat az ellenfél által gyakorolt nyomás miatt, és úgy gondolom, hogy nem a megfelelõ módon játszottunk. Ha úgy fociztunk volna a másodikban, ahogy az elsõ félidõben, akkor ez egy teljesen más mérkõzés lehetett volna."

"A második játékrészben sokkal közvetlenebbek voltunk. Nem hátulról építkeztünk, hanem gyorsan elõre juttattuk a labdát és ott kezdtük el a támadásépítést, hiszen nagyon magas nyomást gyakoroltak. Nagyon sok hibát vétettünk a rohamaink felépítése során, szóval a második félidõben úgy döntöttünk, még direktebb módon ostromoljuk õket."

 

 

 


Ibrahimovic életbevágó fejese a 84. percben Antonio Valencia okos passza után túljutott Simon Mignolet kapuson, mely után a United szurkolóinak hangorkánjától szinte felrobbant a stadion.

"Jó átadás volt" - mondta. "Azt hittem, hogy Fellaini fejese a kapufáról befele vágódik majd, de oké, volt egy második lehetõségünk, Valencia jó labdát adott középre, én pedig ott maradtam, és próbáltam gólt szerezni."

A vasárnapi eredmény azt jelenti, hogy a United kilenc mérkõzés óta tartó gyõzelmi sorozata véget ért, azonban a csapat továbbra is, immár 16 mérkõzés óta veretlen minden kiírást figyelembe véve, azonban Zlatan továbbra is magabiztos csapata esélyeit illetõen.

"Természetesen szerettünk volna nyerni - minden mérkõzést meg akarunk nyerni, hogy még jobban csökkentsük a távolságunkat -, de oké, 1-1 lett, és továbbra is így fogjuk folytatni" - mondta. "Nem találtunk legyõzõre 16 mérkõzés óta - még mindig ott vagyunk."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!