U23: Liverpool 0-1 United

A Manchester United kemény csatában Matty Willock mérkõzés végén szerzett fejes góljával legyõzte a Liverpoolt az Anfielden.


Sean Goss, akinek büntetõjét a mérkõzésen kivédte Shamal George kapus, adta a gólpasszt Nicky Butt csapatában, a srácok pedig remek ellenálló- és állóképességrõl tettek tanúbizonyságot a Mersey-partján.

A két csapat teljesen kioltotta egymást az elsõ negyvenöt percben, ugyanis az elsõ félidõ szinte teljesen eseménytelen volt, egyedül pár szabadrúgást jegyezhettünk fel. Joe Riley visszatért sérülésébõl, hogy lendületet hozzon a jobb hátvéd posztra, azonban a mérkõzés elsõ felében nem sikerült egyik csapatnak sem elérnie az áttörést.

Matty Willock lövését Tom Brewitt blokkolta a 15. percben, miután Axel Tuanzebe szöktette Callum Gribbint a jobb oldalon, majd a középpályás okosan játszotta középre a játékszert. Az elsõ félidõben ekkor járt a legközelebb ahhoz a United, hogy megszerezze a vezetést. A csapatok pocsékul végezték el a szögleteket is ebben a periódusban.

A hazaiak valamelyest közelebb jártak a gólhoz, ha lehet ezt mondani, Sam Hart küzdötte át Gribbinen magát, majd megeresztett egy lövést kapura, hogy legalább kapura tartó lövést regisztrálhassanak az elsõ félidõben. Ez a próbálkozás a félidõ vége elõtt négy perccel esett, és joggal jelenthetõ ki, az Anfielden megjelentek egész biztosan több akciót vártak a második félidõtõl.

A Liverpool két cserét is eszközölt a félidõben, és próbáltak felülkerekedni a Uniteden. Elõbb Jack Dunn eresztett meg egy mellé szálló lövést, majd Brooks Lennon próbálkozását egy kisebb vetõdéssel könnyûszerrel semlegesítette Joel Pereira. Matthew Olosunde állt be Devonte Redmond helyére. Pereirát ápolni kellett egy Nathan Phillips-szel való ütközés után, azonban végül nem kellett kapust cserélni.

Pereira volt egyértelmûen a két kapus közül az elfoglaltabb, Olosunde saját kapuja irányába csúsztatott labdáját húzta le, majd a mérkõzés elsõ embert próbálóbb lövését védte a 65. percben, melyet Matthew Virtue eresztett meg. Ez kissé felélesztette a Vörös Ördögöket, akik támadni kezdtek, Gribbin lõtt Harrop hosszú passzát követõen, azonban lövése túl közel szállt a kapushoz. Sean Goss lõtt szabadrúgásból mellé, miután a tizenhatos sarkánál kavargató játékos ellen Brewitt szabálytalankodott.

A dolgok kezdtek kicsit komolyra fordulni, Gribbin futott egy Goss-tól kapott passzal kapura tisztán, azonban a 75. percben csereként beálló Kane Lewis beérte, és megállította, noha nem úgy, ahogy õ azt elképzelte. A hazaiak azzal vádolták a középpályást, hogy dobta magát, viszont a bíró büntetõt ítélt, és a játékos megúszta egy sárgával a kiállítás helyett. A liverpooliak még javában mérgelõdtek a tizenegyes miatt, Goss elvállalta a lehetõséget, George pedig hárítani tudta a büntetõt.

A mérkõzés kicsit késõn, de végre jó iramot diktált, Corey Whelan tesztelte Pereira képességeit, majd a másik végen Olosunde tökéletes beadást kanyarított középre, amely szinte üvöltött a befejezésért. A United egyre feljebb lépett a mérkõzés végéhez közeledve, és egyre inkább hasonlított a mutatott teljesítmény a tavalyi bajnokcsapatéhoz. Tuanzebe nagy rössel tört be az ellenfél tizenhatosán belülre, az egyetlen gond, hogy visszatett labdája kicsit DJ Buffonge mögé érkezett, akinek lövése végül mellé pattant.

A sarokrúgást követõen Tuanzebe kapura tudott fejelni, azonban a labdát tisztázni tudták, viszont még mindig volt a csapat tarsolyában. A bal oldalon szabadrúgáshoz jutottak a vendégek, Goss ívelte fel a labdát egész pontosan Willock fejére, aki köszönte szépen a lehetõséget és a mérkõzés végén eldöntötte a találkozó sorsát. A listavezetõ Everton lesz a legközelebbi ellenfél, de ez az eredmény bizonyára minden United kötõdésû ember szívét megmelengeti!


Premier League 2 | Anfield | Gólszerzõ: Willock 93

United: J.Pereira; Riley (Kehinde 85), Tuanzebe, Poole, Mitchell; Goss, Redmond (Olosunde 56); Gribbin (Buffonge 85), Willock, Harrop; McTominay. Nem használt cserék: O’Hara, Scott.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!