Sir Alex: Rooney rekordja nem lesz veszélyben

Sir Alex Ferguson kiválónak és csodálatosnak nevezte azt a teljesítményt, amivel Wayne Rooney túlszárnyalta Sir Bobby Charlton góljainak számát.


Sir Alex volt az a személy, aki 2004-ben leigazolta Rooney-t, aki akkoriban a világ legdrágább tinijévé vált. A Vörös Ördögök egykori menedzsere dicsérte a klub jelenlegi csapatkapitányát és hangsúlyozta, bárki számára nehéz lesz megdönteni az új rekordot, még Marcus Rashfordnak sem lesz könnyû dolga.

 

"Nos, 44 évig tartott és amikor Rooney a csapathoz igazolt, nem tudtam elképzelni, hogy bárki meg tudná dönteni Sir Bobby rekordját" - nyilatkozta Ferguson az MUTV-nek adott exkluzív interjúban. "Szóval kiváló és csodálatos az eredménye. Ráadásul több mint 200 mérkõzéssel kevesebbet játszott Bobby-nál, ezzel még hihetetlenebb ez az eredmény."

 

 

"Nem hiszem, hogy bárki meg tudná dönteni, bár soha ne mondd, hogy soha, de ha a modern focira tekintünk, a Manchester United egyike azon kevés kluboknak, mely képes megtartani játékosokat több mint tíz évig. Ám ez sokkal nehezebb, mint valaha, úgyhogy nagyon szerencsések voltunk az én idõmben, vagy méginkább Sir Matt Busby idejében, hisz olyan játékosaink voltak, akik egy évtizednél is többet szerepeltek nálunk. Sokan tették ezt, Wayne az egyik közülük."

 

"De a modern korszakban ez sokkal kevesebbszer történik meg. Például Jose [Mourinho] említette Marcus Rashfordot, aki akár húsz gólnál többet is szerezhet szezononként az elkövetkezendõ több mint 10 évben. Reméljük, hogy így lesz és itt marad majd, de egyre kevesebb játékosról mondható el ez."

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!