Tuanzebe közelebb a bemutatkozáshoz

José Mourinho elárulta, a Manchester United ifjú saját nevelése, Axel Tuanzebe hamarosan bemutatkozhat tétmérkõzésen, miután már a felnõtt csapat edzéseit látogatja Carringtonban.


A 19 éves védõ a nyáron már kiérdemelte a portugál menedzser dicséretét, azóta pedig a tartalék csapat kapitányaként folyamatosan szállítja a jobbnál-jobb produkciókat, elõbb Warren Joyce, majd a késõbb a helyére kinevezett Nicky Butt irányítása alatt.

 

Tuanzebe is szerepelt a képeken, amelyeket a Manchester United felnõtt csapatának edzésérõl készítettek a hét elején, egy szerdán adott interjú keretében pedig Mourinho arról beszélt, akár élesben is láthatják hamarosan a szurkolók.

 

"Képes lehet rá" - kezdte Mourinho arra a kérdésre válaszolva, van-e esélye Tuanzebe-nek a debütálásra.

 

 

"Elveszítettük Morgan Schneiderlint és Memphis Depayt, két olyan játékost, akik nem kaptak túlzottan sok játéklehetõséget és mérkõzést nálunk. Õk ketten a keretünk tagjai voltak, úgyhogy szükségünk van a pótlásukra, és valószínûleg Axel lesz az egyike azon akadémistáknak, akik egy lépéssel közelebb kerülhetnek ahhoz, hogy a felnõtt kerettel játszhassanak."

 

"Úgyhogy emiatt felhoztuk õt, hogy több tapasztalatot gyûjtsön és minél természetesebbé tegyük a felnõtt csapat közegét számára, hogy ha a következõ hónapokban esedékes mérkõzéseken szükségünk lesz rá, akkor már ne legyen szükség az alkalmazkodásra."

 

Tuanzebe természetesen a Manchester United életében járatosak számára nem ismeretlen, hiszen az elõzõ szezonban õ nyerte a legjobb fiatal játékosnak járó Jimmy Murphy-díjat.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!