Carrick: Ez egy furcsa érzés

Michael Carrick elismerte "nagyon fura estéjük volt" azáltal, hogy bár a Manchester United 2-1-es vereséget szenvedett a Hull City-tõl a Ligakupa elõdöntõjének visszavágóján, 3-2-es összesítéssel mégis a döntõbe jutottak.


Bár a Vörös Ördögök 17 mérkõzéses veretlenségi sorozatának vége szakadt a KCOM Stadiumban, így is biztosították helyüket a Southampton elleni, február 26-i Ligakupa fináléban, amelyet a Wembley-ben rendeznek majd.

 

"Hogy õszinte legyek, ez egy kicsit furcsa érzés" - ismerte el Carrick a MUTV-nek, miután Oumar Niasse kései góljával a Tigrisek szerezték meg a gyõzelmet a két felvonásos párharc visszavágóján.

 

"Egy ki-ki mérkõzésen nagyon csalódottak lennénk, hogy veszítettünk, de ha távolabbról nézzük, akkor kupadöntõbe jutottunk, emiatt pedig minden okunk meglehet az elégedettségre. Úgyhogy ez egy kissé fura este."

 

Paul Pogba második félidei egyenlítése, azt követõen, hogy Tom Huddlestone a hazaiakat juttatta elõnyhöz tizenegyesbõl az elsõ játékrészben, kulcsfontosságúnak bizonyult a manchesteriek számára, Carrick pedig dicsérettel illette csapattársát, amiért betalált.

 

"Örülök, hogy Paul eredményes tudott lenni" - tette hozzá.

 

"Fontos volt, hogy ma este gólt tudtunk szerezni, különsen a mérkõzés alakulásának fényében. Nagyszerû befejezés volt Paul részérõl, amelyet egy kiváló baloldali elfutás elõzött meg [Marcus Rashfordtól], a pontos végrehajtás pedig nagyon jó pozícióba hozott minket."

 

 

Eléggé véleményes büntetõt ítéltek a United ellen a Tigrisek javára, amelyet Huddlestone könyörtelenül értékesített is, Carrick azonban elégedett azzal, ahogy csapatuk maga mögött tudta hagyni ezt az esetet.

 

"Az ilyen dolgok képesek teljesen felborítani egy mérkõzés addigi menetét; szerencsére ránk ez nem volt hatással és túltettük magunkat rajta."

 

"Mostanában az ilyen kétes esetek nem a mi javunkra dõlnek el. A Fenerbahce elleni hazai meccsünk [október 20.] óta nem ítéltek a javunkra büntetõt és az egész szezonban is csak háromszor kaptunk, de hiszem, hogy egy ponton a szerencse majd a mi oldalunkra áll ebben is."

 

"Elég gyakran kerülünk jó pozíciókba és csak az ezért járó jogos jussunkat szeretnénk megkapni, de továbbjutottunk és ez most a legfontosabb."

 

Ebben a szezonban már másodszorra lesz jelenése a Manchester United játékosainak a Wembley-ben, Carrick pedig boldog, hogy újra visszatérhetnek a tavaly májusi FA-kupa diadaluk helyszínére.

 

"Az egy különleges nap volt számunkra, amelybõl erõt meríthetünk."

 

"Néhány játékosnak az volt az elsõ alkalom, hogy kupadöntõt játszhatott, úgyhogy ez nagyon nagy dolog volt számukra."

 

"Mindig nagyszerû érzés nyerni és az ebbõl fakadó emlékekbõl táplálkozni. Idén már jártunk ott a Community Shielden és nyerni is tudtunk [a Leicester ellen], szóval remélhetõleg ezúttal is így lesz."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!