Valencia wigani emlékei

Immár egy évtizednél is több idõ telt el azóta, hogy Antonio Valencia az angol labdarúgásba került és a kiváló formában játszó ecuadori mindig szívesen tekint vissza azokra az évekre, melyeket a Wigan Athletic csapatánál töltött.


Miután a németországi világbajnokságon nagyszerûen teljesített, 2006 augusztusában Paul Jewell egyéves kölcsönszerzõdéssel megszerezte Valenciát a Villarealtól. 

 

Mielõtt a Championshipben szereplõ csapat vasárnap az Old Traffordra látogatna, Antonio visszaemlékezett arra a három évre, amit a DW Stadiumban töltött. Csak dicsérni tudta a klubot, mely segített neki beilleszkedni egy ismeretlen országba és mely szilárd alapokat adott neki a Premier League-hez.

 

"Amikor megérkeztem és részt vettem az elsõ edzésemen, emlékszem nagyon hideg volt és iszonyú kemény volt a tréning" - nyilatkozta a 31 éves játékos a ManUtd.com-nak.

 

"Nehéznek találtam az edzéseket, mert az erõnlétem nem volt a legjobb szinten, de azt mondtam magamnak, hogy ha itt akarok maradni és jól teljesíteni, akkor fel kell hozzam magam a csapattársaim szintjére. Ez így is lett."

 

"Elkezdtem keményen dolgozni, elsõként érkeztem az edzésre és utolsóként távoztam. Voltak rossz pillanatok, amikor azon gondolkoztam, mit is keresek itt, és nagyon haza akartam menni. De ilyenkor ismered meg a belsõ erõdet és határozod el, hogy eléred álmaidat."

 

"Nagyon keményen kellett dolgozni, de Istennek hála, remek csapattársaim voltak, mint Heskey és Boycey (Emmerson Boyce). Elképesztõen sokat segített mindenki az öltözõben azért, hogy beilleszkedjek és a csapat része legyek."

 

Amikor Valencia megérkezett Wiganbe, a Latics második szezonját kezdte a Premier League-ben. Az ecuadori játékos sokat segített csapatának, mely jobb gólkülönbségének köszönhetõen megúszta a kiesést. A kölcsönszerzõdés után megvette õt Whelan csapata, majd a következõ szezonban a 14. helyen zárták a bajnokságot - akkor már Steve Bruce vezetésével.

 

 

Vale harmadik és egyben utolsó szezonja (a 2008/09-es) volt az, melyet leginkább élvezett a kiscsapatnál, hiszen Bruce-szal a 11. helyen végeztek a PL-ben.

 

"Nagyon jól játszottunk abban a szezonban és már két hónappal a bajnokság vége elõtt bebiztosítottuk helyünket" - fedte fel a jobb bekk.

 

"Nagyon jó volt pár igen szórakoztató meccset játszani abban a néhány hónapban, amikor már nyugodtak voltunk, tudván, hogy nem esünk ki. Remek csapatunk volt, mindig szívesen emlékszem vissza arra az idõszakra."

 

"A szurkolók is nagyszerûek voltak, mindig tele volt a stadion. Egy kisváros volt, hatalmas szívvel."

 

Addigra Valencia a Wigan kulcsjátékosa lett, közel 100 mérkõzést játszott a Latics-ben és formája több nagycsapat figyelmét felkeltette. Ám 2009 júliusában Sir Alex Ferguson csapott le rá és csábította az Old Traffordra.

 

"Emlékszem, Steve Bruce mondta nekem, hogy a United érdeklõdik irántam, de nem hittem neki, mert mindig viccelt velem. De csak erõsködött, hogy tényleg érdeklõdnek irántam."

 

 

"Néhány nappal a hivatalos bejelentés elõtt találkoztam Sir Alex Fergusonnal és amikor belenéztem a szemébe, tudtam, hogy nagyon komolyan gondolja a leigazolásomat. Hihetetlen pillanat volt az és nem tudtam, sírjak vagy nevessek, vagy mit tegyek. Felhívtam az Ecuadorban élõ családomat, beszélgettünk és nem hitték el, mi történt. De szerencsére minden ment elõre és a Unitedhez igazoltam."

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!