Fókuszban a Marseille: a taktika

Lássuk a Marseille várható taktikáját, amelyet ismét a francia futball nagyrabecsült szaktekintélye Bruno Rozga ismertet a Vörös Ördögök szimpatizánsaival.


A Marseille taktilailag egyértelmûen kénytelen egyik legnagyobb sztárjátékosára, és egyben karmesterére, az argentin Lucho Gonzalezre hagyatkozni. Õ az a játékos, aki sebességbeli hátrányát azzal pótolja, hogy remekül olvassa a játékot; mindig a megfelelõ idõben, a megfelelõ helyen tartózkodik, gyakran érkezik a második hullámban, na és a levegõben sem utolsó képességekkel rendelkezik.

 

Csak az a kérdés, hogy milyen szerepkör fog majd rá hárulni taktikailag. A Marseille általában 4-2-3-1-ben játszik, ahol Lucho a támadósor mögött helyezkedik, kissé védekezõbb szerepkörben, mint az korábban megszokható volt tõle, míg Valbuena látja el a középpálya közepén a feladatokat támadásban.

 

 

December hónapot megelõzõen a Marseille középpályássora egy háromszöget zárt be, amelyben két támadójátékos mellett egy védekezõ középpályás kapott helyet. Azóta azonban Didier Deschamps több védekezõ középpályást játszat (mint Benoit Cheyrou, Edouard Cisse, és Charles Kabore), de a csapat még egyelõre csak keresi az egyensúlyt a megváltozott helyzetben. 

 

Gignac sérülés miatti kiválása ugyanakkor megkérdõjelez mindenféle korábban látott taktikai hadrendet, ugyanis a válogatott játékos harcképtelensége változtatást sürget majd a kikötõvárosiak játékában.

 

Az biztos, hogy a Deschamps által körülbelül két hónapja megerõsített középpályára ezúttal is nagy feladat fog hárulni, és filozófiájukkal egyetértésben minden labdáért meg fognak harcolni. Ha nem szereznek sok gólt, akkor nem is fognak sokat kapni, ebben biztosak lehetünk. 

 

Nagy munkát kell a Vörös Ördögöknek befektetni, ha meg akarják törni ezt a csapatot.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!