U23: United 1-3 Everton

A United vereséget szenvedett a listavezetõtõl egy olyan mérkõzésen, ahol négy büntetõt is megítélt a játékvezetõ.


A Premier League 2 éllovasai a mérkõzés elején ugyan még nem tudták megszerezni a vezetést, Joel Pereira büntetõt tudott hárítani, azonban Courtney Duffus révén végül õk jegyezhették az elsõ találatot. A United a fordulást követõen jelentõs mértékben feljavult, Josh Harrop büntetõt hibázott, azonban egy újabb büntetõt kapott a csapat, melyet Demi Mitchell értékesíteni tudott, ezzel kiegyenlítve a mérkõzés állását. Azonban az Everton cserejátékosa, Sambou nagy hatással tudott lenni csapatára, miután csereként beállva két gólt is szerzett, és végül 3-1-es gyõzelemmel távozhattak a Leigh Sports Village-bõl.

A vendégek a kezdetektõl fogva felülkerekedtek a hazaiakon, és büntetõhöz jutottak, amikor Matthew Olosunde szabálytalankodott Anton Donkor ellen a büntetõterület szélén. A döntés vitatható volt, azonban Pereirának sikerült igazságot szolgáltatnia, jobbra vetõdve hárítani tudta Liam Walsh tizenegyesét.

Pereira, aki a hétvégén elsõ ízben védhetett a felnõtt csapatban, egy véletlen ütközés után ápolásra szorult, de szerencsére tudta folytatni a játékot és tovább hárítani az Everton kísérleteit. Harrop ellen kezezés miatt büntetõt reklamáltak, azonban az elmaradt, Calum Dyson viszont meg tudott szabadulni Mitchell szorításából, és lövése után Joel Pereira ujjbeggyel a kapufára tolta a játékszert, nagy védést mutatott  be a portugál portás.

Callum Gribbin szöglete után kezezés történt Scott McTominay próbálkozásakor a vendég oldalon Matty Foulds révén, azonban a játékvezetõ ezt nem vette észre, majd Matthew Pennington fejelte ki Mitchell beadását, amire McTominay érkezett volna gólra éhesen. Donkor, aki az UEFA Ifjúsági Ligában még a Wolfsburg színeiben betalált a Vörös Ördögök kapujába, elõbb a tizenhatosról lõtt mellé, majd következõ próbálkozását könnyûszerrel hárította Pereira.

A gólcsendet az elsõ félidõ rendes játékidejének utolsó elõtti perce hozta meg, amikor Walsh egy ügyes passzal találta meg a tizenhatoson belül álló Duffus-t, a megtermett csatár pedig Bailly lábai között a hosszú alsóba tekert.

A Vörös Ördögök a második félidõ kezdetén jobb teljesítménnyel rukkoltak elõ, és percekkel a kezdést jelzõ sípszó után közel jártak az egyenlítéshez. Olosunde tört be a tizenhatoson belülre, elõbb Foulds próbálta meg becsúszva szerelni, de neki még nem jött össze, azonban az érkezõ Pennington csúnyán elkésett, és alaposan beleszállt a jobb bekkbe. Büntetõ következett, Harrop állt a labda mögé, azonban talán túl nagy gólt szeretett volna szerezni, fölé vágta a lehetõséget.

Harrop próbálta jóvátenni hibáját, Axel Tuanzebe passza után lõtt kapura laposan, azonban nem talált célt. Nicky Butt együttesének így is sikerült kiegyenlítenie, miután a mérkõzés harmadik büntetõje következhetett. Mitchell robogott be a tizenhatoson belülre a bal szélrõl, remekül hagyta maga mögött Jonjoe Kenny-t, aki egyértelmû szabálytalanságot követett el ellene, miután mezénél fogva lerántotta õt. Ezúttal Mitchell volt a végrehajtó, aki nem is hibázott, bal lábbal bevette Mateusz Hewelt kapuját.

Bailly-t váltotta Tyrell Warren, miután az elefántcsontparti kisebb rúgást kapott a bokájára, a United azonban tovább gyakorolta nyomását ellenfelére, Olosunde beadását vágta ki elõbb Hewelt, majd Charlie Scott egy szép hazai összjáték után lõtt kapásból mellé.

A játék akkor változott meg, amikor Sambou lépett pályára, másodpercekkel beállása után Donkor passzát követõen lefordult Warrenrõl, és bal lábbal gyilkos módon fejezte be az akciót, ezzel ismét elõnyhöz juttatva a vendégeket. Nyolc perccel késõbb Tuanzebe akadályozta meg Sambou-t, hogy kapura törjön, sajnos nem szabályos eszközökkel, így ismét büntetõ következhetett, a mérkõzésen a negyedik, melyet a sértett végzett el, és Pereira bár próbálta õt megzavarni, melyért sárga lapot is kapott, nem járt sikerrel, két gólosra duzzadt az Everton elõnye.

Harrop próbálkozhatott még egy lövéssel a mérkõzés végén, azonban neki ma nem nagyon akart összejönni semmi, lövése a kapufáról kifele vágódott.


Premier League 2 | Leigh Sports Village | Gólszerzõk: Mitchell 57 (tiz.) | Duffus 44, Sambou 69, 77 (tiz.)

United: J.Pereira, Olosunde, Tuanzebe, Bailly (Warren 58), Mitchell, Scott, Kehinde, Gribbin (Buffonge 81), Redmond, Harrop, McTominay. Nem használt cserék O’Hara, El Fitouri, Hamilton.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!