U23: Derby 5-3 United

A Manchester United tartalékcsapata 5-3-as vereséget szenvedett a Derby County vendégeként.


Annak ellenére, hogy a tabella utolsó helyén álltak a mérkõzés kezdetén, a Kosok szezonbeli harmadik gyõzelmüket stílusosan hozták - annak ellenére is, hogy Gribbin révén a United szerzett vezetést elõször. Devonte Redmond és Tosin Kehinde góljai valamelyest kozmetikáztak az eredményen, azonban a gyõzelemre akkor már nem sok esély mutatkozott.

A mérkõzés egy perces csenddel vette kezdetét a müncheni légikatasztrófa áldozataira emlékezve a tragédia 59. évfordulóján, majd a United jobban is kezdte a mérkõzést ellenfelénél, Demi Mitchell ellen szabálytalankodtak centikkel a tizenhatos vonala elõtt. Gribbin állt oda a szabadrúgáshoz, és noha úgy tûnt, nem a legjobb szög ez, azonban bal lábas lövését Kelle Roos már csak beljebb tudta segíteni a rövid saroknál.

A United vezetése megrázta a hazaiakat, továbbra is támadtak a Vörös Ördögök, Roos azonban védeni tudta Kehinde próbálkozását, és a róla kipattanó labdát a kavarodásban végül sikerült begyûjtenie. Ismét vendég támadás következhetett, a Derby szellõs védekezése következtében Josh Harrop lõhetett, azonban Roos védeni tudott.

Aggasztó jelek ütötték fel fejüket, amikor Kieran O'Hara és Axel Tuanzebe majdnem gólpasszt hoztak össze Emil Riis Jakobsennek, de végül a helyzetnél mellé pattogott a labda. Pillanatokkal késõbb Jakobsen cselezte le magát jobb szélen majdnem az alapvonalig, visszagurított Alex Babosnak, aki a hosszú felsõbe tekerve egyenlített.

Babos közel járt a vezetés megszerzéséhez, de McTominay becsúszó szereléssel mentett. A Derby azonban így is vezetést tudott szerezni, Mason Bennett ment el Matthew Olosunde mellett, beívelése átszállt O'Hara kapus felett, majd Timi Max Elsnik közelrõl a kapuba bólintott.

Jakobsen továbbra is fenyegetést nyújtott, azonban a középhátvédként játszó Charlie Scott tisztázni tudott egy O'Hara védés után, majd a dán kapu mellé lõtt a félidõ közeledtével. A második félidõ elején egy McTominay ellen elkövetett szabálytalanság után lõhetett Gribbin pontrúgásból, célt viszont nem sikerült találnia.

Matty Willock próbálkozhatott egy Harrop szabadrúgás után, sikertelenül. A United elveszítette Scottot egy fejsérülés következtében, és ezzel a Vörös Ördögök teljesen szétestek. Öt perc alatt három gólt is kapott Nicky Butt együttese. Saját térfelükön veszítettek labdát a vendégek, Elsnik pedig egy megpattanó lövéssel 3-1-re módosította a mérkõzés állását. Két perccel késõbb Harrop mellett mentek el, majd a kimozduló Mitchell helyérõl Kellan Gordon lõtt gólt.

Jakobsen elõbb fölé lõtt helyzetben, majd Elsnik kiugratta õt, ekkor már nem hibázott, a lassan reagáló United védelemtõl nem zavartatva lõtt O'Hara kapujába. Redmond révén szépített a United, Olosunde sprintelt végig a jobb szárnyon, majd beadott Redmondnak, aki elõbb a kapufát találta el, majd a kipattanót már értékesíteni tudta.

O'Harának kétszer is védenie kellett Bennett próbálkozásainál, aki már a hatodik hazai gólra hajtott. Kehinde nem hibázott a másik oldalon, Gribbin labdaszerzése után passzolt Kehindének, aki ügyesen szelídítette meg a labdát és Roos fölött a hálóba emelte elsõ tartalékcsapatban szerzett gólját.

A Derby így megelõzte a Leicestert a bajnoki táblázaton, és mindössze három ponttal áll csak a United mögött.


Premier League 2 | St George's Park | Gólszerzõk: Gribbin 6, Redmond 77, Kehinde 88 | Babos 27, Elsnik 40,67, Gordon 69, Jakobsen 72

United: O'Hara; Olosunde, Tuanzebe, Scott (Warren 64), Mitchell; McTominay, Willock; Gribbin, Harrop (Buffonge 72), Kehinde; Redmond. Nem használt cserék: M. Johnstone, Hamilton, Whelan. 

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!