Herrera: Amit megváltoztatnék a futballban

Ander Herrera egy rövid interjúban több témát is érintve elmondta, szeretné ha ismét bevezetnék az álló szektorokat a futballban.


A Manchester United középpályása a klub hivatalos mérkõzésnapi programfüzetének, a United Review-nak nyilatkozott nemrég, ahol elmondta, melyik stadionban játszana szívesen egy mérkõzést, ahol elõtte még sosem szerepelt, mesélt azokról a játékosról, akinek játékát tanulmányozta és az általa látott legszebb gólról is beszélt.

Melyik a legjobb gól, amit valaha láttál?
Nem tudom, hogy ez a legjobb-e, de a legfontosabb az országomnak az a találat volt, melyet Andreas Iniesta szerzett Hollandia ellen [a 2010-es világbajnoki döntõben]. Nem tudom, hogy ez a legszebb találat-e, de ez a legfontosabb Spanyolország számára.

Melyik a legjobb védés, amit valaha láttál?
Szeretek a kapusomról beszélni, szóval a legjobb védés amit David [De Gea] mutatott be az Anfielden ebben a szezonban. Philippe Coutinho lõtt kapura, és ha jól emlékszem David jobb kézzel hárított.

Kitõl láttad a valaha volt legjobb egyéni teljesítményt?
[Lionel] Messitõl. Minden héten. Messitõl szinte minden héten!

Van olyan stadion vagy város, ahol még sosem szerepeltél, de nagyon szeretnél ott mérkõzést játszani?
Talán az Allianz Arena, ott ugyanis még sosem fociztam.

 

 

 


Elemezted valaha is bármely, a pozíciódban játszó labdarúgót?
Természetesen igen. Szeretem a posztomon szereplõ játékosokat nézni. Ilyen volt számomra Paul Scholes, és Spanyolországban Xabi Alonso és Xavi Hernandez. Nehéz egyet kiemelni közülük, hiszen mindannyian fantasztikusak. A mostani játékosok közül igazán szeretem Sergio Busquets-t nézni. Fantasztikus játékos és mindig jó helyen van. Minden pillanatban tudja, hogyan kell játszani. A világon nagyon sok fantasztikus játékos van, de én szeretem a posztomon focizókat szemlélni. Õszintén szólva nem õrülök meg a többiért, de szeretek odafigyelni azokra a dolgokra, amelyek elõsegíthetik a fejlõdésem.

Hasonlítottak már más játékoshoz?
Szerintem ez nem egy nekem szóló kérdés, sokkal inkább a szurkolókhoz intézendõ.

Ha visszamehetnél az idõben és beszélhetnél a 16 éves éneddel, milyen tanácsot adnál az akkori önmagadnak?
Nem tudom, de úgy vélem jól tettem a dolgom. Ezért vagyok ma a Manchester United játékosa. Szóval ha visszamehetnék abba az idõpontba, amikor 16 voltam, azt mondanám, cselekedj ugyanígy. Ezért játszom ma az Egyesült Királyság legnagyobb és legjobb klubjában. Azt hiszem azt mondanám, hogy cselekedj ugyanígy.

Ha megváltoztathatnál egy dolgot a futballban, mi lenne az?
Szerettem nézni, hogy a szurkolók állva tudtak szorítani csapataikért a régi stadionokban. Természetesen a rajongók biztonsága prioritás, de igazán kedveltem azt a rendszert.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!